Tanjug
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić danas će održati konsultacije o zahtevu Sinoda SPC da se za Vaskrs privremeno prekine zabrana kretanja, navodi Blic.

Sinod SPC juče je, posle sednice, državnom vrhu Srbije uputio predlog da se vernicima odobri kretanje na Vaskrs, od pet do deset časova ujutro, kako bi oni pravoslavni vernici koji nisu u izolaciji zbog epidemije koronavirusa mogli da prisustvuju liturgiji.

11 COMMENTS

  1. Poštovani Predsedniče!
    Ne popuštajte sada i što se tiče Kona i crkve. Doktor Mora da stane do kraja epidemije bez obzira na razloge pokušaja povlačenja iz kriznog štaba a crkva MORA da se ponaša kao i KATOLIČKA a to znači odgovorno. To što pojedine vladike stalno rade iza leđa patrijarhu neka je njima na čast a Vi kao odgovorni državnik nastavite kao do sada, jer svaka privilegija donosi smutnju u glavama ljudi. Vanredno stanje držite do 15.05 a jedino pijace mogu da budu izuzete.
    Puno sreće!

  2. Одлична идеја да први пут у историји прескочимо Ускре и после тога размислимо да ли нам је недостајао и да ли се може без њега и следеће године.

  3. Шта Ана Брнабић има да се пита о Православном Васкрс?Знамо шта ће заговарати.

    • U srbiji ima 2% vernika, pravih vernika,a sve ovo po društvenim mrežama je obična lakrdija. Pravi vernik neće biti neodgovoran prema sebi i drugima.

    • Najgori su kafanski heroji.Idi se prijavi da se na tebi testira vakcina a ja cu reci Ani da te pusti prije toga u crkvu.

  4. Вјерник сам и поштујем моју православну религију. Но, у потпуности се слажем са Г-дином Зиндовићем. Држимо се оне народне; Ни по Бабу, ни по стричевима. Хвала на пажњи!

  5. to nislucajno da se sada zbog uskrsa da se dozvoli pa tek onda bice pobune jer ce tako i druge religije da traze to nije lepo a bice jos vse zarazenih nismo mi pametniji od austrije sto nije dozvolila da se narod okupi u crkve jer bi josvise bilo zarazeno.

  6. Svako ko je pravi vernik I voli svoj narod I svoju zemlju za Uskrs ce ostati kod kuce I slaviti ga u krugu porodice.
    Trazi se samo razlog za neko okupljanje.

  7. Нажалост, нисмо бројни на литургијама и причешћима. Поштујем остале вјероисповјести, али ово је Србија и мора се знати да је СПЦ прва међу једнаким. Власт може да организује Корона тестирање вјерника који дођу на литургију.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here