Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je danas otvaranju Doma kulture u Novoj Topoli u Republici Srpskoj za čiju je izgradnju sredstva obezbedila Vlada Srbije i ukazala na značaj zajedništva između Srbije i RS.

Brnabić je prenela pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je poručio da će uskoro posetiti Republiku Srpsku i obećao dodatnu pomoć i podršku.

– Ovde sam da razgovaramo o novim strateškim projektima, pre svega o aeodromu Trebinje, hidroelektrani Buk Bjela, putu od granice od Bijeljine i mnogim drugim projektima, ali projektima manje finansijske vrednosti, ali ne manje važnim – rekla je Brnabić prilikom zvaničnog otvaranja Doma kulture.

Ona je istakla da želi da na svakom delu teritorije RS svi njeni građani mogu da vide pomoć i podršku iz Srbije i zajedništvo, ali i da znaju da kada je jača Srbija, da tada svakako jača i RS.

– I Srbija je danas ekonomski izuzetno jača od 2014. godine. To nije više ista zemlja, to je fundamentalno drugačija zemlja i nadam se da ste i ovde u RS to jačanje Srbije osetili -, navela je Brnabić.

Brnabić je kazala da je Srbija uz RS i kada je dobro, ali i kada su vremena teška.

– Tako i tokom ove teške godine kada smo svi suočeni sa korona virusom, trudili smo se i sa Miloradom Dodikom, Željkom Cvijanović i Radovanom Viškovićem zajedno da vidimo kako možemo da pomognemo, šta je to što možemo da pošaljemo iz Srbije, od testova, respiratora, sanitarnih vozila i zaštitne opreme – rekla je ona.

Ona je podvukla da su Vlada Srbije sa predsednikom Vučićem i rukovodstvo RS jedan tim koji zajedno radi i gura napred.

– Bićemo ovde kakva god sreća ili nevojla da nas snađe, bićemo i dalje u budućnosti zajedno – rekla je Brnabić i precizirala da je ovo njena jedanaesta poseta RS i prva poseta bilo kom gradu ili zemlji u ovom mandatu.

Predsednica RS Željka Cvijanović kaže da je mnogo napora uloženo u razvoj RS, ali je izuzetno dobro znati da imaju Srbiju iza sebe, kao oslonac i podršku, navodeći da to daje dodatni podstrek za nove projekte.

– Tu su veliki strateški projekti, hoćemo da budemo vezani komunikacijski na svaki način sa Srbijom, iz tog razloga priča oko autoputa, zato smo se borili, zahvalni smo Srbiji i za izgradnju “Bratoljuba”, mosta koji nas veže i za mnoge druge strvari, kao što je aerodrom u Trebinju koji ćemo imati – dodala je Cvijanović.

Ona je zahvalila premijerki Srbije na jedinstvu i timskom radu.

– Radimo timski i želimo da nastavimo da radimo timski, jer znamo da je u tome naša snaga. RS ima ambiciozne planove za razvoj i želimo da se oslonimo na Srbiju u realizaciji tih ciljeva – poručila je Cvijanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here