Tanjug
Premijerka Srbije Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je na sastanku sa timom kineskih eksperata poručila da su oni najdragoceniji resurs u borbi sa širenjem zaraze koronavirusa.

– Narodna Republika Kina je zemlja koja se na izuzetan način suprotstavila virusu COVID-19 i neizmerno smo srećni što ste ovde sa nama. U ovom trenutku ne postoje ljudi na svetu koji znaju više o ovoj zaraznoj bolesti i čija iskustva bi bila korisnija nama koji trenutno bijemo bitku sa koronavirusom. Mnogo vam hvala još jednom što ste sa nama – izjavila je Brnabić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Tim kineskih ekperata, koji je sinoć doputovao u Srbiju kako bi preneli svoja iskustva u borbi sa virusom COVID-19, kao i koje su to mere koje su u Kini dale najbolje rezultate u sprečavanju širenja ove zarazne bolesti.

Sastanku su prisustvovali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.

Predsednica Vlade još jednom je izrazila veliku zahvalnost Kini na podršci, medicinskoj opremi i, što je najvažnije, timu medicinskih stručnjaka koji od sinoć borave u Srbiji.

S obzirom na to da je virus COVID-19 i dalje nedovoljno istražen, premijerka Brnabić je istakla da je kineski tim eksperata najdragoceniji resurs u borbi sa širenjem zaraze.

Medicinski stručnjaci iz Kine potom su prisustvovali zasedanju kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kojim predsedava premijerka Ana Brnabić, a koji čine ostali ministri u Vladi Republike Srbije, kao i tim srpskih lekara i epidemiologa kojima će iskustvo kolega iz Narodne Republike Kine biti od neprocenjivog značaja.

Na sastanku je još jednom naglašeno da su mere izolacije i samoizolacije ključne i najefektivnije sredstvo u borbi sa širenjem zaraze izazvane virusom COVID-19.

Dogovoreno je da će kineski stručnjaci našim epidemiolozima pomagati u praćenju stanja i donošenju novih mera kako bi se građani Srbije u najvećoj mogućoj meri zaštitili od zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19 .

Medicinski stručnjaci doputovali su sinoć iz Šangaja specijalnim letom i na aerodromu ih je dočekao predsednik Republike Aleksandar Vučić.

Avionom je dopremljena i medicinska oprema, na kojoj se predsednik Republike sinoć još jednom srdačno zahvalio predsedniku Kine Si Ðinpingu i istakao da će čelično prijateljstvo Republike Srbije i Kine u budućnosti biti još čvršće, kao i da će srpski narod zauvek biti zahvalan kineskom na svoj pomoći koju pružaju Srbiji.

3 KOMENTARA

 1. „Ekipa kineskih stručnjaka“ je prohujala za vihorom, dok je „tim kineskih ekperata“ na „tronu“… Propast.

 2. Zato sto si ti I vlada totalno nesposobni, hvalitese svaki Dan o nekim uspesima drugih ljudi, sram da te bude, nepismena Brnabic.

 3. Замолите Кинезе да нам помогну око обнове рада Института Торлак,
  који је производио најбоље вакцине и серуме у свету, св едок није
  пеодат странцима.
  Кинези нам могу помоћи – технички и кадровски, само их треба замолити.
  Ако су за седам дана направили велику болницу, подигавши је из темеља,
  и ставили у потпуну функцију, никакв проблем им неће бити да “из мртвих“
  оспособе рад Института Торлак.
  Дугорочно, то би била права правцата помоћ јер се, убудуће, очекују
  сличне ситуације.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime