Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je situacija sa snabdevanjem električnom energijom stabilna i da veruje da će ova zima biti bezbedna, da neće biti restrikcija i da će ljudi imati struju i grejanje.

Ona je, “iz svega što vidi u ovom trenutku”, za TV Prva ocenila da će sistem biti stabilan, ali da ako ne bude struje u Evropi, Srbija mora da zna da deo povezanog elektroenergetskog sistema Evrope, ali da će se truditi da uspostavi sistem.

Brnabić je poručila da se cena struje za građane neće menjati, a da će se za privredu truditi da naprave dugoročne ugovore.

– Da li su problemi iza nas, ne znam, to je borba svakodnevna. Čini mi se kao da je ova nedelja trajala godinu dana. Radimo i dan i noć da obezbedimo da se svi kapaciteti podignu – rekla je Brnabić.

Ona je rekla da ima i smena i ostavki zbog situacije sa snabdevanjem, a da svi i dalje misle da to nije dovoljno. Podsetila da je v.d. direktora EPS Milorad Grčić praktično podneo ostavku i dodala da, čim se uspostavi sistem, on više neće biti na mestu direktora.

Na pitanje o odgovornosti resorne ministarke Zorane Mihajlović, Brnabić je rekla da će se o tome pričati, a da ona ne beži ni od svoje odgovornosti.

– Kad god se postavi pitanje odgovornosti resornih ministara, to je pitanje i odgovornosti predsednika Vlade. Ja nemam problem sa tim. Ja osećam odgovornost za sve što se dešava u Srbiji. Ja neću pričati u medijima o odgovornosti mojih ministara, da ne pomenem svoju odgovornost, to je moj tim – poručila je Brnabić.

Upitana da li razmišlja o ostavci, poručila je da ne razmišlja o tome, jer ne vidi kako bi ostavka pomogla u ovom trenutku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here