Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je pretnje poslanika Dveri, koji su danas ispred Narodne skupštine čekali nju i ostale članove vlade, nisu uplašile niti sprečile da uđe u srpski parlament na glavni ulaz i da poslanicma i građanima podnese redovan izveštaj.

– Nikakav nasilnik iz SzS, ni Boško Obradović, neće me sprečiti da kao čovek i predsednik vlade uđem u Skupštnu i podnesem izveštaj poslanicima i građanima Srbije – izjavila je Brnabić u parlamentu odgovarajući na pitanje poslanika Marijana Rističevića dokle će vlada i MUP tolerisati nasilje opozicije i da li će država omogućiti da se sledeći izbori održe u redu i miru.

Brnabić je navela da je grupa poslanika Dveri danas sačekala nju i članove vlade ispred Skupštine u nameri da ih, kako je rekla, fizički zaplaši zbog čega ju je obzbeđenje posavetovalo da bi bilo bolje da u parlament uđe na zadnja vrata.

– Ja sam predsednica vlade i neću da ulazim na zadnja vrata Skupštine. Nismo se uplašili i nećemo pristati na ultimatume. Sačuvaćemo red i demokratski poredak – istakla je premijerka, prenosi Tanjug.

Dodala je da se članovi vlade nijednog jedinog trenutka, bez obzira na pretnje vešanjem, unošenje motornih testera, beskonačne vrbalne pretnje, nisu uplašili.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here