Tanjug
Premijerka Srbije Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas o Nacrtu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova porodica sa predstavnicima udruženja boraca i ratnih vojnih invalida, porodica palih boraca, civilnih invalida rata, boraca NOR, kao i sa predstavnicima udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova.

Brnabić je na sastanku istakla da novi zakon neće uskratiti nijedno postojeće pravo koje imaju korisnici iz pomenutih kategorija i naglasila da je on tu da bude u njihovoj službi, kako bi se obezbedile dodatne mogućnosti.

– Konačno imamo jedan zakon koji će pomoći vama kao korisnicima da znate šta vam je sve na raspolaganju, transparentnije i na jednom mestu. Javna rasprava sprovedena je u 13 gradova u Srbiji kako bismo čuli sva mišljenja i napravili zakon koji zadovoljava potrebe svih korisnika koji su obuhvaćeni ovim zakonom – rekla je premijerka.

Ona je dodala da svi oni koji su se borili za našu zemlju i dali doprinos u očuvanju istorije i tradicije ne smeju biti zaboravljeni, kao i da će Vlada Republike Srbije nastaviti da posvećuje posebnu pažnju i unapređuje status ove kategorije građana i njihovih porodica, trudeći se da im obezbedi sve ono što zaslužuju, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, biračka i socijalna pitanja Nenad Nerić i pomoćnik ministra Zoran Milošević.

1 COMMENT

  1. Da li će vratiti pravo na subvenciju na plaćanje infostana na 50 procenata na ceo iznos kao pre uvođenja Vučićeve štednje?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here