Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić rekla je, govoreći o minimalcu koji je povećan na 40.000 dinara, da bi njoj taj novac potrajao “nekoliko dana, pretpostavljam”. Na pitanje da li se slaže s tim da taj novac nije dovoljan za život kazala je “složićemo se, bez ikakve sumnje”.

– Ali ćemo se takođe složiti i da je pre samo 11 godina bio 150 evra, a danas se približava 350 evra – rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je nezaposlenost u Srbiji trenutno 8,9 odsto, kao i da je porasla minimalna zarada, što su, kako je ukazala, “teme koje su mi važne, za koje smo se mi toliko borili”.

– To je nekako svrha našeg bavljenja politikom. Ovo je rast minimalne zarade u dinarima od 2012. do 2022. godine. Istovremeno imamo kontinuiran pad stope nezaposlenosti, došli smo na 8,9 odsto. Prosečna neto zarada u Srbiji takođe kontinuirano raste. Mi često pričamo o minimalcu, dok ne pričamo o prosečnoj neto zaradi – rekla je ona.

Kazala je i da država daje sve od sebe da ove zime ne dođe do nestašice energenata i da je dobro što je završen Balkanski tok i gasovod kroz Bugarsku.

Upitana da li će grejna sezona početi na vreme odgovorila je potvrdno, dodajući da će dati sve od sebe da ne bude restrikcija struje.

2 COMMENTS

  1. Da, važno je da se udovolji alavim poslodavcima koji se dave u parama zaradjenim s tuđe grbače.
    A stopa nezaposlenosti pada jer ljudi odlaze iz Srbije na rad u inostranstvo. Odoše zanatlije, vozači, medicinsko osoblje, lekari, inženjeri … blago nama od blagostanja 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here