Brnabić: Očekujemo početak izgradnje aerodroma u Trebinju (VIDEO)

0
Tanjug
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se početak izgradnje aerodroma u Trebinju, koji će finansirati Srbija, očekuje sledeće godine i istakla da je on od velike važnosti ne samo za Republiku Srpsku, već za region.

Odgovarajući na pitanje novinara u Mostaru o izgradnji aerodroma u Trebinju, Brnabić je kazala da se početak izgradnje očekivao i ove godine, ali da je on pomeren zbog krize izazvane virusom korona.

Istakla je da je taj aerodrom važan za Trebinje, Republiku Srpsku, ali i za BiH koja će dobiti još jedan aerodrom, kao i za Hrvatsku koja će dobiti dodatne turiste za svoje primorje.

– Smatram da ovo jeste projekat od regionalnog značaja. Ja sam ponosna i drago mi je što Srbija ima ekonomsku moć i snagu da investira u jedan takav projekat – rekla je Brnabić.

Dodala je da se uskoro završava eksproprijacija zemljišta za taj projekat, a da onda sledi izrada projektno-tehničke dokumentacije koja je počela.

Na pitanje novinara da prokomentariše spekulacije da će taj aerodrom biti vojni, Brnabić je odbacila te tvrdnje.

– Nikada do sada nisam čula da bi aerodrom mogao biti vojni, to će biti aerodrom koji će biti u korist svima – zaključila je Brnabić.

Brnabić u Mostaru obišla Sabornu crkvu i Prosvjetnu školu

Premijerka Srbije Ana Brnabić posetila je Mostar gde je obišla Sabornu crkvu Svete Trojice u koju je Srbija do sada uložila dva miliona evra, kao i Prosvjetnu školu kojoj je Kancelarija za IT donirala računarsku opremu.

Brnabić je u Mostaru dočekao gradonačelnik tog grada Mario Kordić, sa kojim je obišla Stari most i Stari grad u Mostaru, a na mostu je u njenu čast izveden i skok sa mosta u Neretvu.

– Drago mi je što sam danas u Mostaru, ja sam prvi put u životu ovde, prelep je grad. O njemu sam do sada samo slušala i čitala, i videti sve to uživo je poseban doživljaj – rekla je Brnabić i dodala da će se tu vratiti i privatno.

Govoreći o podršci srpskoj zajednici u Mostaru, Brnabić je navela da je došla da obiđe sve što je do sada realizovano, ali i da se raspita šta još ima da se uradi.

Istakla je da je Saborna crkva najvažniji projekat, dodajući da je do sad za taj projekat Srbija donirala dva miliona evra, kao i da je ostalo oko milion evra kako bi taj projekat bio gotov.

– Trudićemo se da to isfinansiramo da se to završi, znam da je izuzetno važno – rekla je Brnabić.

Dodala je da je izuzetno važno i finansiranje Prosvjetne škole i istakla da se to radi svake godine kontinuirano iz Ministarstva kulture, iz Ministarstva spoljnih poslova, a danas je i Kancelarija za IT Srbije donorala lap-topove, štampače, printere, kamere.

– To su male stvari koje deci u ovoj školi mogu mnogo da znače. Nama je to malo, njima je mnogo, a najvažnije je da oni osete našu podršku – istakla je Brnabić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here