Tanjug
Ana Brnabić

Mnogi sa zebnjom očekuju kako će predsednik Aleksandar Vučić predstaviti poziciju Srbije pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić, dodajući da je danas najvažniji dan za Srbiju tokom boravka predsednika u Njujorku.

– O obraćanju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija – čini mi se da se nikada sa takvom pažnjom nije pratilo predstavljanje zemlje kao što će biti predstavljanje Srbije, od strane predsednika Aleksandra Vučića – rekla je Brnabić, podsećajući da će Vučić govoriti odmah posle predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

– Verujem da ćemo se i večeras osećati ponosno što imamo takvog predsednika i što će nas tako predstavljati na najvažnijem mestu na svetu – kazala je Brnabić za TV Pink. Premijerka je navela da Srbija trpi nikada veće pritiske, te da se oni odnose na uvođenje sankcija Rusiji i na pitanje KiM.

– Ti pritisci se odnose na dve tačke, jedna je da uvedemo sankcije Rusiji, kako bi moglo da se kaže kako ne postoji nijedna zemlja u Evropi koja to nije učinila i druga je finalno rešenje o KiM – navela je Brnabić.

Navela je da takvi pritisci na predsednika i našu zemlju mogu da budu samo kontaproduktivni, jer, kako kaže, što su oni veći to se Srbija više udaljava od onoga što se želi postići tim pritiscima.

Dodala je da predsednik danas u Njujorku ima i veoma važan intervju za “Njuzmaks” te da će to biti istorijska vidljivost za Srbiju.

Vučić će, takođe, danas imati sastanak sa ministrom spoljnih poslova Kine, koji će, kaže Brnabić, biti izuzetno važan u političkom i ekonomskom smislu, kao i za našu energetsku situaciju i bezbednost tokom zime.

– Nikada se sa takvom pažnjom nije pratilo predstavljanje jedne zemlje, kao što će to biti predstavljanje Srbije, posebno što se zadesilo da govori odmah nakon predsednika Ukrajine – navela je Brnabić.

Ona je dodala da je predsednik Srbije juče imao više od 20 sastanaka, ocenjujući da je to pokazatelj velike sposobnosti, želje i borbe za interese naše zemlje.

– Da na svakom od sastanaka, sa svakim od državnika, kažete ono što je važno za Srbiju, da se borite, da dogovorite dalje korake, da znate kako da najbolje plasirate naše interese –  rekla je Brnabić, prenosi Tanjug.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here