Tanjug
Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u Skupštini Srbije da činjenica da Priština beži od primene Brisleskog sporazuma “kao đavo od krsta” potvrđuje koliko je sprorazum dobro ispregovaran u interesu Srbije i srpskog naroda.

– Moj najveći argument je, i uvek će biti, da je Briselski sporazum u interesu Srbije, srpskog naroda i Srba na KiM dobro ispregovaran taj što Priština od njega beži kao đavo od krsta – rekla je Brnabić u skupštini Srbije na komentar poslanika Ðorđa Vukadinovića.

Brnabić je rekla da je Vukadinovićevo nezadovoljstvo Sporazumom neopravdano.

– Iz sveg srca mislim da apsolutno niste u pravu – rekla je ona i navela da bi Priština primenila sporazum sutra da joj odgovara kao što je primenjivala sve one koje je dogovorio Borko Stefanović.

– Svi ti sporazumi bili su primenjeni, a da nisu bili ni potpisani. Kad priznate pečat carina Kosova, naravno da će dogovor primeniti odmah, … kada stavljate granice i prepreke naravno da će to Priština odmah implementirati – rekla je premijerka.

Brnabić je upitala Vukadinovića i sve koji misle slično šta misle zašto Priština nije primenila sporazum.

– Zašto bismo mi i dan danas na njemu insistirali i zašto bi Priština zbog toga izgubila poene – to je bio prvi udarac kada je Priština počela da gubi kredibilitet i poene u međunarodnoj zajednici, gde su bili zacementitani, jer nije jednostavno, kada sve ispregovarate, dugo i teško, potpišete i ona postane jasno da Priština neće da ga implementira – kazala je ona.

Brnabić je ocenila da danas ni EU nije lako, koliko god beži od toga, ali ni SAD da odgovore zašto ne primenjuje sporazume za koje garantuje EU.

2 COMMENTS

  1. Koje gluposti! Pa sa vasim sporazumom Srbija je na gubitku!!!! Srbija daje svoje!!!! Pristina nece da primenjuje taj sporazum jer nemora, ima podrusku od Amerike! A sa tim dobijaju Kosovo! Ja neznam kakvi su ovo politicari na scenu! Pa vi lazete sopstveni narod!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here