Tanjug
Premijeri Luksemburga i Srbije Gzavije Betel i Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će lično nastaviti da radi na daljem jačanju odnosa između Luksemburga i Srbije.

Brnabić boravi u poseti Luksemburgu gde će biti nastavljeni razgovori o oblastima saradnje započete tokom posete Beogradu premijera te zemlje Gzavijea Betela.

– Moram da kažem da sam se ponovo zaljubila u Evropu. Biti ovde u Luksemburgu i razgovarati o evropskim integracijama Srbije i o planu proširenja nove Evropske komisije, nema boljeg mesta od Šengena da se promišlja o tome – rekla je Brnabić na konferenciji za novinare sa premijerom Luksemburga.

Mi na Balkanu smo izgubili toliko vremena devedesetih godina prošlog veka, rekla je Brnabić i dodala da je to nastavljeno dvehiljaditih.

– Palo mi je napamet da li bi Balkan mogao jednog dana da izgleda kao Šengen ili kao Evropa. Mislim da je to moguće, ali samo u okviru jedinstvene Evrope – ocenila je premijerka Srbije.

Ona je zamolila premijera Betela i Luksemburg da nastave da podržavaju proširenje u ovkiru nove Evropske komisije.

– U ime Srbije želela bih da Vam se zahvalim na podršci do sada jer je Luksemburg jedna od zemalja koja nas je najviše podržavala – rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, proširenje Evropske unije je važno podjednako za Balkan i Evropu.

Kako je najavljeno, premijerku će primiti vojvoda Anri i predsednik parlamenta Fernand Etžen, a Brnabić će prisustvovati i svečanosti povodom 75. godišnjice oslobođenja Luksemburga u Drugom svetskom ratu.

5 COMMENTS

  1. Тај Луксембург да је као Русија завршила би посету до сада….нешто она ради на приватним рачунима.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here