Tanjug
Ana Brnabić (Foto: Arhiva)

„Srbija ne spori da je u Srebrenici počinjen zločin“, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Ona je dodala da izražava duboko saučešće i saosećanje sa porodicama i prijateljima žrtava.

Na pitanje novinara zašto je problem da Srbija kaže da je u Srebrenici počinjen genocid, ona je rekla da kao predsednica Vlade Srbije može da se rukovodi samo onim što je reklo najviše zakonodavno telo, Skupština Srbije, kroz Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici.

Premijerka je podsetila da je u Podrinju ubijeno 3.267 građana srpske nacionalnosti za koje „niko nije odgovarao i nikome nije žao“.

– Da vidimo ko je taj ko negira zločine, ko je taj ko nije priveo pravdi ljude koji su ih počinili. Što, zar 3.267 ljudi nije mnogo, zar nisu važni – upitala je premijerka.

Ona je rekla da Srbija ne veliča ratne zločine, niti pribegava revizionizmu i da je jedina zemlja u regionu koja je sarađivala i isporučila sve ljude koji su bili optuženi u Hagu, kaznila sve za zločine.

Podsetila je da je Direktor Centra „Simon Vizental“ Efraim Zurof rekao da u Srebrenici nije bilo genocida.

– Pitajte njega on je veći stručnjak za genocid od Ane Brnabić. On je rekao da u Srebrenici nije bilo genocida i da bi to bila relativizacija reči genocid – navela je premijerka.

Priznaje da joj nije laka nijedna godišnjica zločina u Srebrenici, ali da Srbija za to nije kriva, nije odgovorna, nije pomagala i nije učestvovala.

– Srpski narod ne može da se tereti za to – zaključila je ona.

8 KOMENTARA

 1. Sram te bilo što lažeš.
  Ko je onda srbima u bosni dala naoružanje, tenkove, helikoptere, avione, kompletnu artileriju, logistiku itd.
  Srbija je direktno kriva za sve žrtve u bivšem yu, sve patnje uzrokovala srbija.
  Demilitarizacija srbije je najbolja rešenje za region.
  Samo policiju i vatrogasce i ništa više, onda bi se oni drugačije ponašali.
  ,

  • A ti znaš ko je kome dao naoružanje. Nije vam bila dobra YU pa bi ste od Srpske Bosne da pravite Dzamahiriju. A sa kim su se to obračunali Srbi, sa babama i dedama ili mudzahedinima? Odkud vama oružje? Vi bi ste voleli da je uspela i Bosnaska Oluja. Nije vas sramota što ste se latili oružja pa na brata, poštujete veru okupatora. Turska vam je majka, sikter… Sad isti vaši mentori sa ostrva koji misle da su gospodari sveta forsiraju i upiru prstom na nas koji smo se borili za živi opstanak i fabrikuju genocid. Treba im krivac za genocid koji su ti isti iz Bekimgenske palate učinili, napravivši rat i stradanje, po ko zna koji put bombardovali su Srbiju. Bombardovanje je genocid! Mi Srbi krivi smo,što smo živi.

 2. Niko drugi nije stradao u Bosni samo muslimani! Pa meni su u Sarajevu zaklali tetka koji je krenuo na posao, radio je u Kosevoj bolnici i nikad pusku u ruke nije uzeo. A sta je sa Kravicama? Dokle ce vise da se negiraju srpske zrtve? Dokle?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime