Brodolom kod Škotske, osmoro se vodi kao nestalo

0

AP
Nije bilo uznemirujućih signala sa teretnjaka (Foto: Ilustracija)
 

Trajekt koji je plovio kroz Pentland Firt, kanal koji spaja Severno more sa Atlantikom, spazio je juče deo trupa prevrnutog broda kako viri iznad vode. Cemfjord je plovio pod kiparskom zastavom.

Brianski spasilački timovi sa dva helikoptera i cetiri brodića za spasavanje traže danas nestale sa broda koji je krenuo iz danskog Alborga ka engleskom Rankornu na zapadnoj obali te zemlje.

Poslednji vidljivi deo trupa potonuo je danas, tako da plovilo dugačko 83 metra više nije vidljivo na površini okeana, izjavili su zvaničnici Pomorske i obalske agencije.

Portparol nemačke pomorske kompanije koja upravlja brodom Toni Reding izjavio je da nije bilo uznemiravajućih signala sa Cemfjorda, i da je poslednja komunikacija sa plovilom bila rutinska. Dodao je da je od osam članova posade sedam Poljaka a jedan Filipinac.

Jedan drugi brodski teretnjak – šleper za automobile – nasukao se juče kod Solenta između Sauthemptona i ostrva Vajt. Zvaničnici su naveli da je svih 25 članova posade spaseno, ali da je brod i danas nasukan na stenje, nagnut pod uglom od 45 stepeni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here