Promo
Uglješa Mihajlović osvojio je bronzu u Izraelu

Turnir je održan od 14. do 16. marta u Rišon le Zionu.

 

Uglješa Mihajlović osvojio je bronzano odličje u muškom singlu uzrasne kategorije do 15 godina na turniru Amot Israel Youth 2019, koji je od 14. do 16. marta 2019. održan u Rišon le Zionu. Naš igrač je sa pobedom nad Izraelcem Italom Elbazom (2:0) i porazom od Kipranina Ioanisom Tambourlasom (2:1) osvojio drugo mesto u F grupi i tako se plasirao među 16 najboljih. U osmini finala Mihajlović je uzeo meru Rusu Vladislavu Prosekovu (2:1), dok je u četvrtfinalu bio bolji od Kipranina Nikolasa Kokosisa (2:1), čime je obezbedio odličje u ovoj konkurenciji. U borbi za finale poražen je od Mađara Keana Kigiosa (2:0), potonjeg osvajača zlata.

 

Mihajlović je za dlaku ostao bez odličja u muškom dublu uzrasne kategorije do 15 godina u kojem je nastupio u paru sa svojim klupskim drugarom iz BK Clear, Vukašinom Krnetom. Njih dvojica su u borbi za polufinale izgubili od domaćih takmičara Majana Mogilnera i Šarona Perelštejna (2:0). U istoj uzrasnoj kategoriji Mihajlović je nastupio i u mešovitom dublu gde mu je partnerka bila Jermenka Elen Tiraturijan. U osmini finala srpsko-jermenska kombinacija je poražena od Slovaka Tadeasa Dira i Ester Staskove (2:0).

 

Krneta se plasirao u eliminacione borbe muškog singla uzrasne kategorije do 13 godina. Naš igrač je do najboljih 16 stigao kao drugoplasirani igrač A grupe u kojoj je zabeležio pobedu nad Izraelcem Liberzokom Markom (2:0) i poraz od, takođe domaćeg takmičara, Alona Šlezingera (2:0). Potom je u borbi za plasman u četvrtfinale izgubio od Izraelca Noama Hohmana (2:0). U mešovitom dublu uzrasne kategorije do 13 godina Krneta i Mađarica Etelka Karalijos su poraženi u meču plasman u polufinale i za medalju od Rusa Jaroslava Kučina i Anastasije Vasiljeve (2:0), koji su potom stigli do trofeja.

Inače, Mihajlovića i Krnetu je sa klupe u Izraelu predvodio trener Marija Bulatović, a podršku na turniru dobili su i od ambasadora Srbije u Izraelu, Milutina Stanojevića, koji je na poziv domaćina prisustvovao svečanom otvaranju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here