Bruka Vlade u Skupšini Srbije

0

Poslanici su pre toga završili načelnu raspravu o predloženim izmenama Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji (DRI).

Među sedam zakonskih predloga koji se odnose na ratifikacije međunarodnih ugovora i sporazuma su o potvrđivanju Finansijskog ugovora – Istraživanje i razvoj u javnom sektoru između Srbije i Evropske investicione banke i o potvrđivanju Ugovora o donaciji – Olakšice za infrastrukturne projekte za lokalni okvir u okviru IPA 2008 multi-korisničkog programa između Evropske investicione banke i Srbije i Grada Beograda.

Ubiše se od posla!

 

Poslanici republičkog parlamenta danas su radili nepuna dva sata!?

Tu je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i država EFTA, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o priznavanju evropskih patenata od 5. oktobra 1973. godine sa odgovarajućim izmenama.

Parlamentarci će razmatrati i predloge zakona o potvrđivanju Singapurskog ugovora o žigovnom pravu, Pravilnika za sprovođenje tog ugovora i Rezolucije diplomatske konferencije kojom se dopunjuju Singapurski ugovor o žigovnom pravu i Pravilnik za njegovo sprovođenje, takođe su na dnevnom redu.

Raspravljaće i o Predlogu zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju o institucionalnom okviru Inicijative za prevenciju i spremnost u slučaju katastrofa za region jugoistočne Evrope.

Četvrta sednica prolećnog zasedanja parlamenta počela je 5. maja, a na dnevnom redu je 12 zakonskih predloga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here