EPA/Roman Pilipey
Kirilo Budanov

Ukrajina već koristi oružje koje isporučuje Zapad za udare dugog dometa na rusku teritoriju, potvrdio je šef kijevske Glavne obaveštajne uprave (GUR).

Na pitanje novinara kako je upotreba stranog oružja promenila situaciju na bojnom polju i kako Moskva planira da odgovori na ove napade, Kiril Budanov je rekao da ruske snage to “već osećaju”.

On je dodao da je ublažavanje ograničenja upotrebe municije zapadne proizvodnje protiv ruskih snaga “definitivno olakšalo situaciju”, ali “ni više, ni manje od toga”.

Šef obaveštajne službe je takođe upitan kako bi Rusija mogla da odgovori na prelazak potencijalne “crvene linije”, a Budanov je na to odgovorio da takve linije zapravo ne postoje, tvrdeći da su one već više puta pređene.

Podsetimo, nekoliko zapadnih zemalja nedavno dalo Ukrajini zeleno svetlo da koristi oružje koje im je isporučeno za napad na ciljeve duboko unutar ruske teritorije.

SAD i druge zemlje su tvrdile da je taj potez bio potreban da se zaustavi prodor Moskve u oblast Harkov, koja se graniči sa ruskom Belgorodskom oblasti.

4 COMMENTS

 1. БОГА ☦️МИ
  ОСЈЕЋАТЕ И ВИ
  ВЕЋ ЈЕ БЛИЗУ 20милиона
  Украјинаца напустило украјину.
  Ти људи се неће вратити.
  Па онда зеленски и клика могу сами да ратују.

  🇷🇺☦️🇷🇺

 2. Руска Нуклеарна подморница Казањ је на Америчким границама када се Газда утиша бићете мирни, Русија иде до победе…

 3. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here