Trudnici se ne protivreči, jer nikada ne znate da li će vas potkačiti bujica hormona i rafalna paljba uvreda. Osim raspoloženja i izgleda, buduće majke su primorane da menjaju i stil oblačenja. Svet odavno ne priznaje izgovore da joj je dozvoljeno da se ugoji oko 20 kilograma koje će vući narednih godina.

Široka odeća bez forme je, po mišljenju stručnjaka, karta za modni zatvor i to u jednom pravcu. Doskora je pod budnim okom medija bila Megan Markl supruga princa Harija. Ona je na svet donela naslednika u maju ove godine. Dva meseca nakon porođaja vojvotkinja od Saseksa izgleda besprekorno. Zli jezici su se brinuli kako će princeza u blagoslovenom stanju moći da prati trendove.

Megan ih je i te kako razuverila jer je tokom blagoslovenog stanja blistala u dizajnerkoj odeći. Nedavno je i modna ikona Holivuda kako nazivaju glumicu Blejk Lajvli, obelodanila da čeka treće dete. Pojavila se na jednoj filmskoj premijeri u visokim potpeticama i žutoj svetlucavoj haljini brenda Retrofete koja je prisutnima oduzela dah. Mnogi su glumicu na društvenim mrežama uporedili sa anđelom ili manekenkom. Glumica Kristen Riter je na ovogodišnjoj dodeli Oskara pobrala pohvale stilista. Pozirala je paparacima pokazujući trudnički stomak u crvenoj toaleti od čipke.

Trudnički stil tokom prošle godine obeležile su glumica Eva Longorija i princeza Kejt Midlton. Ove dame su na svim većim svečanostima pokazale da trudnoća ne mora da se povezuje sa širokim treger pantalonama i izbledelom trenerkom. Tokom čitave godine pojavljivalse su se u odeći koja je na dostojanstven način otkrivala trudnički stomak.

Modni promašaj

Dama koja i nakon nekoliko trudnoća dobija epitet majka neukusa je rijaliti zvezda Kim Kardašijan. Poznata po svojim modnim promašajima, tokom trudnoće Kim kao da se inspiriše za još veće greške u odevanju. Neretko u blaženom stanju zna da ne silazi sa visokih potpetica danima pa joj stopala izgledaju kao da su je mučili. Takođe tada često oblači odeću koja više otkriva nego što pokriva.