Fudbalski agent Silvano Martina u podkastu Kalčo Merkata otkrio je informaciju da je Crvena zvezda bila jedan od klubova zainteresovanih za njegovog klijenta Đanluiđija Bufona.

Bufon je postao slobodan igrač ovog leta nakon što mu je istekao ugovor sa Juventusom, mediji i navijači su dugo nagađali novu destinaciju iskusnog čuvara mreže, velikani su bili zainteresovani, ali je Bufonu srce odlučio da se vrati gde je sve i počelo – u Parmu.

Zanimljivo, Silvano Martina je otkrio da je Crvena zvezda bila jedan od klubova koji je poslao ponudu za iskusnog čuvara mreže.

– S obzirom na njegove godine, imali smo dosta ponuda, govorim o šest ili sedam klubova. Dodajmo da su tri bila iz Brazila, tamo nije hteo da ide zbog svoje porodice. Pre nego što je potpisao za Parmu, pozvala je i Crvena zvezda, ali prolazeći kroz Parmu, osetio je snažne emocije i to je bio jedini klub gde je želeo da ode – priča Silvano, a potom dodaje njegovu definiciju šta je fudbal.

– Imao je emotivni govor, uspomene su ga sustigle. Poruka koju šalje ovim transferom je: “Fudbal je ljubav i strast, nije samo biznis” – istakao je Silvano Martina, bivši agent Nemanje Vidića.

Podsetimo, Bufon se sastao s Crvenom zvezdom pre tri godine, kada su igrali u okviru grupne faze Lige šampiona. Rezultati tada su bili 6:1 u Francuskoj, odnosno 4:1 u Beogradu, kada je Marko Gobeljić savladao Bufona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here