pixabay.com

Bugarska nije jedina koja smatra da stvari u Severnoj Makedoniji u pogledu ispunjenja uslova za početak pregovora o pridruživanju EU ne idu onako kako bi trebalo, izjavio je bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov.

Ministar navodi da do donošenja te odluke makedonski političari imaju vremena za reforme. Karakačanov je objasnio da makedonski članovi bugarsko-makedonske istorijske komisije ne pokušavaju da postignu dogovor sa svojim bugarskim kolegama i to koči početak pregovora.

„Saznao sam od članova naše komisije da su njihove makedonske kolege demonstrativno napustile sastanak sa argumentom da se radno vreme završilo. Tako ništa neće uspeti, ako oni to ne shvataju, tim gore po njih. Ako ne ispune uslove, stajaće u čekaonici, u hodniku”, naglasio je Karakačanov.

Podsetimo, Evropska unija ponovo je odložila odluku o datumu početka pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Ranije je bugarski premijer Bojko Borisov pozvao svog makedonskog kolegu Zorana Zaeva da ne podnosi ostavku zbog najnovije odluke zemalja Evropske unije. Prema njegovim rečima, susedi će ih uvek podržavati i oni samo treba da se pripreme za početak pregovora.

3 COMMENTS

  1. A vi ste u jednom cugu sve uspostavili na noge i kako treba.Čekaj kad počne pucnjava na Rusiju e onda ćeš shvariti zašto si u EU:živi zid Tuto Bugarine.

  2. Ma braco Bugari, trazite nazad i Pirot i Vranje. Ionako vam pripadaju po SanStefanskom dogovoru. Zaustavite Srbiju na putu za EU dok vam ih ne vrati. Bilo nam je mnogo bolje dok nam je Sofija bila glavni grad. Pod Beogradom samo cemer, tuga i jad…

    • Ivane!Ne zaboravi da taj čemer i jad koji si ikusio pod Beogradom u skorije vreme opet ne poželiš.Svi ste se osilili i ohrabrili jer vam fašisti otvaraju vrata.Ali ne zaboravi kako je fašizam skončao.E onda si ljubio srpski opanak i rusku šubaru,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here