Pixabay

“Stanovništvo Istočne Evrope ne može se smatrati ljudima drugog reda”, izjavio je ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov, komentarišući reči predsednika Francuske Emanuela Makrona da on više voli migrante iz Afrike, nego ukrajinske i bugarske bande.

– Čak i Ukrajinci koji nisu članovi EU – normalni, obrazovani ljudi, sada su Evropljani. Ne može se govoriti da ti ne želiš (da nas vidiš), ili Ukrajince, ili Rumune – izjavio je Karakačanov Bugarskoj državnoj televiziji (BNT).

Makron treba da poseti kvart Pariza gde žive migranti o kojima on govori, smatra Karakačanov.

– On treba da se prošeta kvartovima Pariza gde žive migranti iz Crne Afrike koji su došli pre nekoliko godina: kakvu su diktaturu tamo uspostavili, pošto tamo nema državne vlasti i policije, a zatim da govori o različitim bandama i kanalima – izjavio je on.

Ministar je takođe izrazio neslaganje sa Makronom povodom „moždane smrti“ NATO-a. Prema rečima Karakačanova, razlog za takve reči je neslaganje sa pogledima SAD i nekih evropskih država u vezi sa vojnim rashodima, kao i različite ekonomske interese.

Neke članice EU nastavljaju da „pokazuju palcem“ na države Istočne Evrope, dok problemi sa korupcijom osećaju i druge države saveza i takođe im je potreban monitoring.

– Zar ne treba da vodimo monitoring u Italiji i Francuskoj? Zar tamo nema korupcije? Tamo su braća ili otac i sin – jedan ministar, drugi poslanik, tamo zapošljavaju svoje žene. Tamo, naravno, nema problema. Samo su problemi u Istočnoj Evropi – oni su loši, na njih treba uprti prstom. Sa tim se ne slažem – izjavio je bugarski ministar.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here