commons.wikimedia/Violetova
MAKEDONSKI ALBANCI OŽIVLJAVAJU IDEJU "ALMAKOS": Skoplje, prestonica Severne Makedonije

Bugarski ambasador Angel Angelov biće povučen iz Skoplja i ostaće u Sofiji dok ne bude “registrovan napredak u odnosu prema tretmanu makedonskih državljana sa bugarskom samosvesnošću”, rekao je ministar spoljnih poslova Bugarske Nikolaj Milkov.

– Dok ne vidim znake neke promene, ambsador će ostati u Bugarskoj koliko bude potrebno – rekao je Milkov, prenosi makedonska “Telma”.

Milkov je istakao da u odnosima sa Severnom Makedonijom više ništa neće biti isto, najavljujući dalje pooštravanje dosadašnje politike, kao i moguće zaustavljanje međudržavnih bilateralnih projekata, odnosno, evrointegracija.

Napeti odnosi između Skoplja i Sofije su se 2023. godine pojačali, a veće nesuglasice postoje više od dve godine, pošto je Sofija blokirala evropske integracije Severne Makedonije zbog sporova vezanog za jezik, istoriju i identitet.

2 COMMENTS

  1. 80% posto sela u bugarskoj nose srbske nazive a šaka bitangi kao u ukrajni uvek vršilo teror nad srbima i rusima …
    Posle ukrajne réd bi bilo da podelimo bugarsku sa rusijom jer je bitnije oslobađati naše zemlje nego dobiti na poklon onu gde svoj narod neživi

  2. Samo da podsetim – Bosna i Makedonija su samovoljno napustile “skraćenu” Jugoslaviju, a zatim je to učinila i CG, ostavljajući Srbiju na milost i nemilost albanskim teroristima i NATO zločincima…opraštamo ali ne zaboravljamo. I posle svega Srbija je dala tomos makedonskoj otcepljenoj crkvi, a i uvek će biti tu da humanitarno pomogne Makedoncima koje je uvek uvažavala. Ali…sporove se Bugarima i Albancima Makedonci će morati rešavati u okviru NATO-a (kome su se priključili) ili uz pomoć Rusije koju su takodje izdali – njihov izbor. Srbi više neće ginuti, kao u Balkanskim ratovima, za slobodu makedonskog naroda – šta su tražili to su dobili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here