EPA/Georgi Licovski

Šefica bugarske diplomatije Ekaterina Zaharijeva oštro je kritikovala odluku vlasti u Skoplju da u školski program vrate srpski jezik, navodeći da je “makedonizam ideja nastala u Beogradu i Moskvi”.

– Ne znam da li se radi o novoj provokaciji, ali su sve tamošnje stranke apsolutno saglasne o ovoj temi – rekla je Zaharijeva televiziji BTV.

Bugarska ministarka smatra da je povratak srpskog jezika u makedonske škole deo plana da se jezik što više približi srpskom, a udalji od bugarskog, objavio je portal „Plusinfo“.

– To pobija tezu da je veza sa Srbijom i Rusijom prekinuta. Naprotiv, makedonizam je ideologija nastala u tim državama – rekla je Zaharijeva.

Podsetimo, premijer Zoran Zaev je, čestitajući Svetog Savu pripadnicima srpske manjine, najavio povratak srpskog jezika kao izbornog predmeta u školama u Severnoj Makedoniji.

3 COMMENTS

  1. To su nasa ‘tatarska’ bratia…BLLGARI…uvek na suprotnoj strani, kao i crovati…sve je to ista švabska kuhinja…samo …kako svima njima vise ne dosadi da nas mrze…AL NEKA IM…MOGU SAMO DA NAS MRZE…sigurno nikad nece zaboraviti od koga su potekli…
    Od SRBA Bogu fala….

  2. Па све је то исти језици.
    Дијалекти су у питању.
    Масо заведена.

  3. Tako je! Bivsi Srbi su najveci Srbomrzci,
    CG,Kravate a posebno Turci Bugari. SVI NASTADOSMO OD BUGARA 😀
    Koja Ironija… koja šicofrenija

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here