wikipedia.org/Jože Gal
Josip Broz Tito

Ukrajinac Nikita Hruščov predao je Krim Ukrajini, a njegovi postupci mogu se uporediti sa odlukom Tita u vezi sa Kosovom, izjavio je voditelj Bugarske slobodne televizije (kanal pripada Bugarskoj socijalističkoj stranci) Velizar Enčev.

“Jugoslovenski komunista Josip Broz Tito (po nacionalnosti Hrvat) radio je slično šezdesetih godina 20. veka. Kako bi povredio Srbe i oslabio nacionalizam Beograda, dao je Kosovu status autonomne oblasti u sastavu Srbije, ali je time podstakao albanski nacionalizam u regionu”, rekao je Enčev.

Komentarišući forum „Krimska platforma“, voditelj je rekao da je to bio logičan nastavak samita u okviru projekta „Tri mora“ u Sofiji. Prema njegovim rečima, učešće Bugarske u oba sastanka bilo je moguće zbog predsednika Rumena Radeva koji se rukovodi „direktivama iz Sjedinjenih Američkih Država“.

“Ne samo da je platforma objavila diplomatski rat Moskvi, nego je i optužila Rusiju za militarizaciju Crnog mora. Poslednja izjava je jednostavno besmislena, budući da manevri Ratne mornarice NATO-a militarizuju vode Crnog mora, a ne ruska Crnomorska flota”, piše Enčev u članku za portal “Epicentar”.

Prema njegovim rečima, predsednik Bugarske Rumen Radev pobedio je na predsedničkim izborima 2016. godine između ostalog zahvaljujući i glasovima rusofila, ali se njegova politika prema Rusiji ne može nazvati prijateljskom. Enčev je pozvao službenu vladu Bugarske da vodi samostalnu spoljnu politiku, a da se ne oslanja na tuđe ideje.

2 COMMENTS

  1. Опет социјалиста на страни Србије, Није новинар Бугарин. Он је Шоп, Србин. Сви Шопски Срби, до Софије улазе у састав Велике Србије!!!

  2. Шта је Тито радио, јасно је и Бугарима. Али то још није јасно Титовим пионирима по Београду који узалудно чекају да се миро чује из куће цвећа на Дедињу.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here