Pixabay

Bivši ministar spoljnih poslova Bugarske, predsednik Atlantskog saveta Solomon Pasi, rekao je da Srbija još nije u poziciji da kritikuje bugarsku politiku.

Pasi je prokomentarisao izjavu predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovana Drecuna, koji je rekao da je Bugarska umešana u aktuelnu obaveštajnu aferu u Srbiji. Prema rečima bivšeg bugarskog ministra, prisustvo Bugarske u Srbiji je neophodno zbog ruskog uticaja u toj zemlji.

– Mi moramo da budemo tamo. Najveći ruski špijunski centar nalazi se u Nišu, na 30 kilometara od Bugarske – istakao je Pasi, prenosi „Nova“.

Pasi se oglasio i povodom komentara srpskog ministra odbrane Aleksandra Vulina da Bugarska ume da dopusti da joj drugi biraju prijatelje i neprijatelje, a Srbija to ne dopušta. On je podsetio da je Bugarska članica NATO-a, Evropske unije, kao i da će uskoro postati članica Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj.

– Bugarska je daleko ispred Srbije. Srbija još nije zemlja koja nas može ocenjivati. Oni nam, takoreći, još nisu dorasli. Međutim, to nas ne sprečava da održavamo dobre odnose. Takođe apelujem na bugarsku obaveštajnu službu da bude veoma obazriva kada je reč o Srbiji, i da poveća tamo svoje prisustvo, jer je to neophodno – zaključio je Pasi.

9 COMMENTS

  1. kritikovacete vi sami svoju politiku.srbija je luda sto je dozvolila da bugarski tajkuni kupuju fabrike po srbiji

  2. Bravo za Bugarskog Ministra.u pravu je 100%.a bili su u Titovo vreme za nas jad i Beda.Eto sta nam je milosevic(namernl mailim slovom) uradio.sad smo dosöi i ispod Bugarske i Albanije.jad i Beda smo u ovoj Srbiji.ccc

  3. Naravno da vam Srbija nije dorasla. I tokom istorije nije vam bila dorasla. Ona je vas odavno prerasla, pa se i ne osvrce na vas. Kako Srbija moze da se poredi sa Bugarskom, izgleda nikako. Bugarska je uvek bila na strani klerofasistickih snaga a Srbija na strani borbe za pravdu. Razlog je vrlo jednostavan Bugari su poltroni, a Srbi to nikada bili nisu

  4. Srbija nikako da nadje pravi put da suradjuje
    da susjedima sto je naj bitnije. Sve oko Srbije
    se vrti pa i NATO-OTAN je herméticki zatvorio Srbiji, sve ove drzavice se prikljucile agresoru bez ikakvog problema, misleci dace brzo u EU ,
    Nazalost njihovu izradjene su od strane Brisela od clanstva u EU nema nista. Bit ce otpada
    od strane NATO-OTAN, u ovim drzavicama, i
    zagadjivanje atmosfere, obala Jadrana je
    takodje u velikoj opssnosti. Srbija je adut
    br. 1 na Balkanu, bez obzira sto je okruzena
    agresorom.

  5. U vreme postojanja SSSR bio je aktuelan kod nas jedan vic.:..posle nuklearnog rata na svetu su ostali živi samo jedan rus i jedan amerikanac sa po jednim metkom. Obojica istovremeno opale i pogode. Šta mislite ko je preživeo? Preživeo je samo bugarin! Otkud sad bugarin? Sve vreme se krio u rusovom dupetu.

  6. Mi smo u srcu Evrope, ne moramo ništa da dokazujemo, bilo kome. Stari evropski, državotvorni narod, sa autokefalnom crkvom. Kada vratimo kralja na tron i uspostavimo parlamentarnu monarhiju, bićemo poštovani u svetu, ponovo. Doći će i taj dan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here