Bugarski premijer priznao: „Južni tok“ prekinut zbog pritiska Amerike

sputniknews.com, Vestionline
3
EPA/OLIVIER HOSLET

Premijer Bugarske Bojko Borisov ponovo se dotakao teme „Južnog toka“ i izrazio zadovoljstvo što počinje izgradnja „Turskog toka“.

– Znate zašto je bio prekinut “Južni tok”? U praksi je bio ogroman pritisak SAD i država Zapadne Evrope i oko “Južnog toka” i “Severnog toka 2” i onemogućavali su njegovu realizaciju. Mi smo sa predsednikom Putinom i premijerom Medvedevom i kolegama iz Saudijske Arabije preduzeli ogromne napore i započeli projekat “Turski tok”. Projekat je strateški, mi ga nazivamo “Balkanski tok”, jer on prolazi kroz nekoliko država. I u Evropi pozitivno gledaju na njega – rekao je Borisov, prenose „Novini.bg“.

Premijer je takođe izjavio da Bugarska nema snage da ukine sankcije Rusiji.

– Ako neko misli da se to može pomeriti s mesta i da se mogu ukinuti sankcije, on je u dubokoj zabludi. Mnogi su za ukidanje sankcija, ali u Savetu Evrope svi glasaju protiv – izjavio je premijer.

– Hajde da cenimo to što je urađeno u ovom trenutku. Dok su sankcije na snazi, naši interesi su ograničeni. Uopšte, ima mnogo mogućnosti. Za narednu godinu se sprema poseta predsednika Rusije i može se raditi još više na poboljšanju naših odnosa. Mi smo uvek govorili da su naši strateški partneri EU i NATO, ali mi unapređujemo odnose sa Rusijom – izjavio je premijer.

3 COMMENTS

  1. Pa bre Bugarašu, da li si ti predsednik Bugara ili si pijun Amerike.
    Mogao si reći nešto novo što ne znamo. Isti si bre ko AV iz istog ste brloga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here