pixabay.com

Nemačke zdravstvene vlasti otkrile novo žarište koronavirusa u distriktu Gepingen, severno od Štutgarta.

Reč je o maturantima koji su se, kako javljaju nemački mediji, zarazili dok su bili na odmoru u Hrvatskoj.

Nemački protal T-online.de prenosi da je koronavirus potvrđen kod desetoro maturanata nakon povratka iz Hrvatske.

Maturanti su bili na ostrvu Pag, a putovanje im je organizovala turistička agencija specijalizirana za putovanja sa zabavama.

Portparolka distrikta Gepingen je objasnila da je prvo otkriveno devet slučajeva, a naknadno i deseti i da su svi u samoizolaciji, prenosi zagrebački portal Index.hr.

T-online.de navodi da su maturanti prve simptome primijetili po povratku s odmora.

Na odmoru je bilo njih 15, a 50 osoba s kojima su bili u kontaktu su u karantinu od dve nedelje.

T-online.de dodaje da ima još zaraženih koji su se vratili iz drugih zemalja i saveznih država Nemačke.

Šef zavoda za javno zdravstvo distrikta Gepingen Hajnc Pehler rekao je da se koronavirus trenutno sve češće detektuje kod osoba koje se vraćaju s Balkana.

“ Ovaj slučaj jasno pokazuje rizik putovanja i organizovanja žurki tokom pandemije i to kako se brzo virus može proširiti unutar grupe“, prenosi Velt.

2 KOMENTARA

  1. zasto je balkan kriv za coronu……..pa i ta nemacka neka stavi hrvatsku na listi pa nece biti zarazenih……a vasi nemci sto luduju u spaniju nikom nista……a sta je bilo sa fabrikom mesa u nemackoj opet balkanci…muka mi je vise ……niko treba pare samo neznam ko i nikada necu saznati…..svi su pisali ostanite u zemlji gde zivite…..ne nemci moraju da luduju i prave zurke

  2. KAKO TI SVABOVI SVE DRUGOG KRIVE,KODMENEU KOMSILUK DOSO COVEK IZ NEMACKE I DONEO KORONU. STA SAD IMA DA KAZU NA TO ,O GOVNOJEDJE SVI SU ONI ARIJEVCI ZLATNI I PRAVEDNI A USTVARI SU PRAVI FOLIRANTI SA HITLEROVOM IDEOLOGIJOM.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime