Bum, bum Benzema

0

Francuska je konačno startovala desnom nogom na Svetskom prvenstvu, s obzirom da je na prethodna tri potpuno podbacila, a za prekid loše tradicije duguje veliku zahvalnost raspoloženom Karimu Benzemi i nedoraslom Hondurasu – 3:0.
“Trikolori” su se mučili u početku, nisu mogli da pronađu pravi put do protivničkog gola, ali kako je vreme proticalo sve više pritiskali i konačno naterali na grešku Los Katraćosa. Palasios je u svom kaznenom prostoru žestoko naleteo na Pogbu, praktično ga odneo, što je bilo dovoljno da sudija Riči pokaže na belu tačku, a sa nje siguran je bio Benzema.
Palasios je, inače, dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, pa je u nastavku meča bilo samo pitanje koliko će lopti iz svoje mreže vaditi golman Valjadares.
Tek što je počelo drugo poluvreme imali smo priliku da vidimo gol-tehnologiju na delu. Benzema je tukao glavom, lopta pogađa u stativu, ide po gol-crti, a golman Valjadares prilikom reakcije postiže autogol. On tako postaje najstariji igrač na Mondijalima koji je postigao autogol – 37 godina, 43 dana. Pre njega to je bio Paragvajac Karlos Gamara (35 godina, 113 dana).
Francuzi u 72. minutu stižu do trećeg gola. Igrača više u polju iskoristio je Benzema, postiže svoj drugi gol i tako šalje u istoriju Zinedina Zidana, koji je poslednji Francuz sa dva postignuta gola na Mondijalima (1998. godine).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here