EPA/GEORGI LICOVSKI

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija makedonske ministarke odbrane Radmile Šekjerinske sa simbolima takozvane albanske oslobodilačke vojske.

Mediji u Severnoj Makedoniji pišu o skandalu pošto se na društvenim mrežama pojavila fotografija ministarke odbrane Radmile Šekjerinske sa simbolima takozvane albanske oslobodilačke vojske UČK u Kičevu, prenosi portal Plusinfo.

Kako navode mediji, fotografija je napravljena tokom posete Šekjerinske opštini Kičevu gde je razgovarala sa gradonačelnikom Fatmirom Deharijem, iz albanske vladajuće stranke Alija Ahmetija DUI.

Plusinfo piše da je skandalozna fotografija, na kojoj Šekjerinska i Dehair poziraju ispred simbola UČK i zastave Albanije postavljene u kabinetu kičevskog gradonačelnika, izazvala snažne reakcije u javnosti i na društvenim mrežama.

Nakon burnih reakcija, dodaje Plusinfo, oglasila se i Šekjerinska koja na svom Fejsbuk profilu nije osporila fotografiju.

„Događaji iz 2001. su daleko iza nas. Naše društvo je prevazišlo vojnu krizu demokratskim i trajnim putem, o čemu svedočimo danas, 19 godina kasnije, kada smo članica NATO-a. U 2020. godini najvažnije je da li političari služe građanima. Ikonografije nisu reper za dobro upravljanje, služenje narodu je reper“, napisala je Šekjerinska na Fejsbuku.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime