Promo

Dve nove stambene zgrade Belgrade Waterfront-a inspirisane su osnovnim elementima, koji su gradivni činioci života.

Lagane kao vazduh i stabilne kao zemlja, povezane sa okolnom prirodom čvrsto kao i sami elementi koji su poslužili kao inspiracija za njihovo stvaranje, BW Aria i BW Terra su dve nove stambene zgrade Belgrade Waterfront-a. Slične u tome što naglašavaju uživanje u jednostavnosti života, a različite u tehničkim aspektima poput lokacije, broja spratova i stanova, ove dve zgrade ipak pripadaju jednom, zajedničkom konceptu, koji se najbolje može opisati kao svakodnevica u skladu sa disanjem prirode, u okolini koja omogućuje mir, ali i pulsirajući ritam grada kada je to potrebno.

BW Aria i BW Terra su deseta i jedanaesta zgrada Belgrade Waterfront-a, obe delo renomiranog domaćeg arhitekte Jovana Mitrovića, koji je inspiraciju pronašao, kako kaže, u neponovljivom beogradskom duhu. Jubilarna deseta zgrada, BW Aria, nalaziće se iza stambene zgrade BW Residences, a uz glavni bulevar naselja. BW Terra biće smeštena između dve prethodno pomenute zgrade, a obe se nalaze pored brojnih restorana, kafića, prodavnica i prostora za rekreaciju.

Preko puta BW Aria biće izgrađena osnovna škola, što ove zgrade čini idealnim izborom za porodice sa decom. Međutim, to nije jedina karakteristika koja ih odlikuje i izdvaja.

Suština je odnos otvorenog i zatvorenog prostora“, ističe arhitekta Mitrović, govoreći o dvema zgradama koje je projektovao. „Stanovi u ovim zgradama imaju lođe, koje su veoma komforna opcija imajući u vidu beogradsku klimu. Možete da ih koristite skoro preko cele godine. Ideja nam je bila da one budu poput poluunutrašnjeg dvorišta, koje pruža osećaj ušuškanosti“.

Mitrović iza sebe ima više od 30 godina internacionalnog iskustva i brojne nagrade na međunarodnim i domaćim arhitektonsko-urbanističkim konkursima. Neke od njih su i četiri Grand-Prix Salona arhitekture, Nagrada Grada Beograda, Godišnja nagrada SAS i dve Godišnje nagrade Ranko Radović. Priznati arhitekta kaže kako je nastojao da kroz ove dve zgrade staro jezgro grada i novi deo prestonice „međusobno komuniciraju“. Drugim rečima – da zgrade povezuju deo prema reci i onaj okrenut gradu, kako bi se stanarima pružilo najbolje od dva sveta.

Prilikom projektovanja, uvek se trudimo da se saživimo sa budućim stanarima, da sebe zamislimo na njihovom mestu. Bez obzira na to da li stan kupuju kako bi u njemu živeli ili kao pametnu investiciju, ideja je da imaju osećaj da je to nešto novo, nešto što do sada u ovom gradu nije postojalo, a da ipak odiše prepoznatljivom beogradskom atmosferom“, objašnjava arhitekta.

BW Aria i BW Terra su jednostavni objekti čistih linija i kvalitetne izgradnje, u kojima je svaki stan opremljen izuzetno funkcionalnim lođama. Obe zgrade u ponudi imaju stanove različitih veličina, od studio apartmana do petosobnih penthausa, uključujući i dvoiposobne jedinice. Stanari će uživati i u blizini parka i reke, kao i u pogledu na Savu ili na panoramu grada.

„Izuzetno nam je važno da se ljudi u ovim stanovima osećaju komforno: da su prostorije svetle i da pogled kroz prozor ispunjava, bez obzira na orijentaciju stana. Time smo se vodili pri projektovanju obe zgrade, uzimajući najbolje od njihove već odlične lokacije“, zaključuje Mitrović.

Dodatne pogodnosti za buduće stanare BW Aria i BW Terra uključuju i uređen prostor ispred zgrade, obezbeđenje i podzemnu garažu. U blizini se nalaze Galerija Belgrade, buduća najveća šoping i zabavna destinacija u regionu, zatim Kula Beograd, budući simbol grada i najviša zgrada prestonice, kao i veliki park i Sava Promenada – puni mogućnosti za rekreaciju i zabavu.

Kako imenom, tako i zbog svih prednosti koje pružaju, stambene zgrade BW Aria i BW Terra su prirodan izbor za sve one koji su u potrazi za novim mestom za život. Na zemlji su novi, stabilni počeci – a u vazduhu je uzbuđenje zbog njih!