Ćabi Alonso se povukao iz reprezentacije Španije i prelazi u Bajern

0

 Ćabi Alonso
 

Alonso će obaviti zdravstvene preglede u Minhenu i onda bi trebalo da potpiše ugovor sa Bavarcima.

 

Prethodno, on je objavio da je završio karijeru u dresu Španije.

"Završio sam sa nastupima u reprezentaciji Španije. Najteži deo je znati kada da se povučeš i posle mnogo razmišljanja, mislim da je to vreme došlo", naveo je Alonso u otvorenom pismu.

 

On je odigrao 114 utakmica za Španiju, dao je 16 golova i bio je deo ekipe koja je 2010. godine u Južnoj Africi osvojila Svetsko prvenstvo i dva Evropska prvenstva, 2008. u Austriji i Švajcarskoj i četiri godine kasnije u Ukrajini i Poljskoj.

"Završio sam slavnu karijeru u državnom timu koja je počela pre 11 godina. Bio sam deo istorijske generacije koja je ispunila snove miliona navijača i uradila nešto jedinstveno, pošto je za četiri godine osvojila Svetsko prvenstvo i dva Evropska prvenstva", rekao je Alonso.

 

On je zahvalio svim saigračima i navijačima na velikoj podršci, a posebno je istakao bivše selektore Španije Injakija Saeza i Luisa Aragonesa, kao i aktuelnog selektora Visentea del Boskea. Takođe, 32-godišnji fudbaler sredine terena je zahvalio na podršci i svojim klubovima, bez kojih ne bi došao do reprezentacije.

"Zahvalan sam Real Sosijedadu, Liverpulu i Real Madridu što su mi otvorili vrata i omogućili da budem deo jednog sna. Svi moji klubovi su mi uvek pomagali i podržavali me. Takođe, želim iskreno da zahvalim navijačima, zajedno sanjamo i zajedno delimo slavu", rekao je Alonso.

 

Pre Alonsa, ovog leta iz reprezentacije su se povukli Ćavi Ernandes i David Vilja.

 

Alonso je 1999. godine karijeru počeo u B timu Real Sosijedada, igrao je za prvi tim tog kluba, zatim za Eibar, a 2004. godine prešao je u Liverpul sa kojim je osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope, FA kup i Komjuniti Šild. On je 2009. godine prešao u Real Madrid i osvojio prvenstvo Španije, Ligu šampiona, Superkup Evrope, dva Kupa Kralja i Superkup Španije.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here