Čačak: Kulturu vode kondukter i automehaničar

0

wikimedia.com
Čačak bez reda kao i ostali gradovi Srbije

U upravljačkom telu u Domu kulture nalazi se automehaničar Radojica Todorović, koga je na to mesto postavila koalicija Nova Srbija – Demokratska stranka Srbije (NS-DSS). U Narodni muzej delegiran je vozač Aleksandar Bežanić iz iste koalicije, a u Umetničkoj galeriji "Nadežda Petrović" član UO je Milanko Krivokuća iz SNS-a, nekadašnji kondukter, a danas serviser u čačanskom "Autoprevozu". Oni za svaku sednicu ovih tela dobijaju naknadu od oko 2.500 dinara.

Krivokuća ne vidi ništa sporno u činjenici da je jedan od onih koji odlučuju u ustanovi koje se bavi prezentovanjem savremene vizuelne umetnosti i naglašava da se nije dvoumio kada je prihvatio tu funkciju.

– Pitao sam stranku šta je moj posao u upravnom odboru i rekli su mi da treba da vodim računa da se sve radi po zakonu. Potom, da se popravljaju greške koje postoje i da se postaram da Galerija funkcioniše kako treba – objašnjava Krivokuća, naglašavajući da se ne meša u umetnički i stručni deo rada Galerije.

Milica Petronijević, direktorka Galerije, kaže da upravni odbori imaju pravo da utiču na poslovnu politiku i da formalno obrazovanje nije ključno merilo kvaliteta rada u upravljačim organima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here