Čačak: Pronađene 1.344 mrtve životinje

0

Seljaci plaču za svojim životinjama. Poplava odnela čitave torove i farme
 

Erić je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije rekao da su životinje pronađene u mestima Parmenac, Konjevići, Preljina i Baluga i da je njihova ukupna težina 3.130 kilograma.

 

Dodao je da je prvog dana prikupljeno 722 mrtve životinje, a da su juče skupljene 622 uginule domaće životinje, među kojima je najviše živine.

 

Uništeno 150 tona životinja

Načelnica veterinarske inspekcije Sanja Čelabićanin rekla je da su ekipe na terenu do sada uništile 150 tona leševa životinja koje su uginule u poplavama. Ona je navela da su ekipe Veterinarske inspekcije nalaze na teritoriji Obrenovca, Grocke, Umčara, Krupnja, Košiljeva, Lajkovca, Uba, Pomoravskog, Podunavskog, Sremskog i Mačvanskog okruga. Rekla je da se leševi životinja uništavaju u kafilerijama i da su im na raspolaganju 17 kamiona.

 

Član Štaba Rade Kruščić rekao je da je u klizištima koja su se pojavila u čačanskim selima Vidovi, Gornja Gorevnica, Bečanj, Kulinovci, Miokovci i Gornja Trepča, oštećeno pet domaćinstava ali da su objekti trenutno bezbedni za stanovanje. Dodao je da su kližišta oštetila lokalne puteve i poljoprivredne kulture čija šteta se procenjuje.

 

Prema podacima Elektrodistribucije, u Čačku i okolini bez struje su 32 domaćinstva, koja bi tokom dana trebalo da dobiju struju. Čačanska policija saopštila je da su u selu Konjevići iz poplavljene kuće ukradeni 200 dinara i dvogled. Policija je uhapsila osumnjičene i navela da će vlasniku, koji je napustio kuću, vratiti novac i dvogled.

 

U policiji su istakli da nije bilo drugih provala u mestima pogođenim poplavama i da do danas nije registrovano povećanje cena hrane u prodavnicama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here