Tanjug/AP

Snežana Ćirović iz Čačka tvrdi da je kao drugu dozu vakcine dobila Fajzerovu umesto kineske, koju je prvi put dobila.

– Predala sam papir na kojem je pisalo da je prva doza bila vakcina kineskog proizvođača. Nakon što sam primila drugu, obukla se i krenula kući, pogledala sam u papir na kojem je pisalo da je druga američka. Vratila sam se i pitala o čemu se radi, a onda shvatila da su sestre pogrešno odradile imunizaciju – rekla je Ćirović za Rinu.

Ona kaže da nema nikakve simptome, ali da je uplašena za svoje zdravlje zbog situacije koja joj se dogodila.

– Sada ne znam da li sam revakcinisana ili ne, pijem lekove za srce, pa se plašim kako će uticati na zdravstvene probleme koje imam. Propratiću simptome, a možda se i obratiti psihologu – rekla je Ćirović.

Direktor Doma zdravlja u Čačku Aleksandar Pajović potvrdio je da se tokom vakcinacije desio propust i da će biti utvrđeno zbog čega se to dogodilo.

– Obavešten sam da jedna sugrađanka sumnja da je umesto jedne primila drugu vakcinu. Radnici su odmah pozvani na razgovor i dali su izjave. Ostaje da se potvrdi da li je zaista došlo do greške u imunizaciji i ako jeste zbog čega ili se radi o administrativnom propustu. U toku je provera i za kratko vreme ćemo imati pravu informaciju. Ne bih za sada tvrdio ni jedno ni drugo dok ne ispitamo čitavu situaciju – rekao je Pajović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here