Tanjug
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež

Predsednik Privredne komore Marko Čadež ocenio je da je Program razvoja Srbije do 2025. godine pokazatelj da država razume značaj investicija u infrastrukturu, koje će se višestruko vratiti, jer će domaći i strani investitori više ulagati, otvarati nove fabrike i zapošljavati ljude u krajevima u kojima budu izgrađene moderne saobraćajnice, komunalni i energetski objekti, telekomunikaciona mreža…

– To nije nešto što država troši, nego što investira, da bi dobila nazad – rekao je Čadež Tanjugu komentarišući danas predstavljeni Program razvoja do 2025. godine.

Ulaganje u narednih pet godina, značajan je, kaže, podsticaj posebno građevinskoj industriji, ali i ubrzanju rasta cele domaće ekonomije.

– Veoma je važno da je država prepoznala da treba da investira u infrastrukturu da bi se to vratilo kroz privatne investicije – kaže Čadež.

Sa završenim koridorima, izgrađenim autoputevima i modernizovanom železnicom, u prethodnom periodu, podseća, dolazile su i nove fabrike.

– Ulaganje u infrastrukturu samo po sebi podstiče rast već tokom gradnje, a najveći efekat je što na te lokacije potom stižu novac, investicije, nova radna mesta – objašnjava Čadež.

U okviru programa Srbija 2025 danas je najavljeno investiranje više od pet milijardi evra u putnu infrastrukturu.

Podaci pokazuju da se oko 80 posto svih investicija koje su došle u Srbiju nalaze uz koridore, odnosno nove putne pravce…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here