PKS

Srbija ima dobru priliku da postane centar inovativnog zdravstva u ovom delu Evrope, da ima potpuno digitalizovane usluge koje omogućavaju kontakt sa lekarom na klik. U tome imamo podršku jedne od najvećih svetskih kompanija u ovoj oblasti “CompuGroup Medical”.

Ovo je rezultat razgovora predsednika PKS Marka Čadeža i Franka Gotharda, osnivača kompanije “CompuGroup Medical” koji se nalazi u poseti Srbije na poziv predsednika PKS. Inače, Čadež i Gothard sastali su se i pre nekoliko meseci kada je dogovorena poseta Srbiji.

Čadež i Gothard o digitalizaciji zdravstva u Srbiji i načinu unapređenja kvaliteta usluga softverskom podrškom u zdravstvenim ustanovama, razgovarali su sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Gothard je kao komparativnu prednost Srbije istakao kvalitetan visokostručni  kadar i izrazio interes za nearshoring, za investiranje u Srbiji u oblasti digitalizacije zdravstva, kao i za otvaranje kompanije u Srbiji.

Tokom posete Srbiji Frank Gothard razgovarao je u Palati Srbija i sa predstavnicima kompanija i institucija koje rade na implemntaciji digitalnih sadržaja u zdrastvu. Tokom ovih razgovora razmatrane su mogućnosti saradnje sa kompanijom “CompuGroupMedical.

Kompanija “Compu Group”, jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti e zdravstva, sa sedništem u nemačkom Koblencu bavi se pružanjem softverskih rešenja za e-zdravstvo koji podržavaju kako medicinske tako i organizacione poslove u lekarskim ordinacijama, apotekama, laboratorijama i bolnicama. Kompanija posluje kroz sledeće segmente: Ambulantni informacioni sistemi, Apotekarski informacioni sistemi  Bolnički informacioni sistemi i Usluge povezivanja u zdravstvu.

1 COMMENT

  1. “Kompu Group Medical”, ce Srbiji prodati vrlo skupe elektronske softvere,
    koi ce navodno Srbiju dovesti do najboljeg zdravstvenog sistema.
    Stvarni rezultat ovog projekta ce biti jos losijeg zdravstva nego do sad.
    U Nemackoj zivim vev 52 godine, i time sam svedok stalnog poboljsanja
    nemackog zdravstva. Ja i svi koi ovd zive smo takodje svedoci sve
    losijeg zdravstvenog sistema. Daklem use i u svoje kljuse.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here