Tanjug
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež pozvao je danas sa Kopaonika građane Srbije da letuju u svojoj zemlji jer će tako na najbolji način pomoći i hotelijerima i ugostiteljima koje je kriza najviše pogodila, pre svega zaposlenima u ovom sektoru i njihovim porodicama, ali i svojoj privredi i državi. 

Pozvao je i medije da to podrže, da utiču na naše ljude da letuju u Srbiji i najavio da će i on lično isto učiniti tako što će svoj godišnji odmor provesti na Kopaoniku.

“Letovaću ovde na Kopaoniku, jer ovde je, verujte, predivno, otkrio je Čadež dajući izjavu medijima povodom početka letnje turističke sezone u društvu zaposlenih u Grand hotelu, koje je okupio uoči izlaska pred kamere, kako bi im dao lično obećanje i kako bi oni koji sada odlučuju gde će ove godine letovati znali kome pomažu svojim dolaskom u srpske turističke centre.

“Odlukom da letujemo u Srbiji, bar ove godine, možemo da sačuvamo radna mesta ovih ljudi. MK grupa je investirala u ovaj kompleks oko 50 miliona evra do sada, a trista ljudi, trista njihovih porodica živi i zavisi od toga da li ćete vi ovde doći. Dakle, vašom odlukom da ovde provedete svoj godišnji odmor vi pomažete i Aleksandru i Ivanu i Milovanu i Draganu i Peđi koji dolaze iz cele Srbije i njihovim porodicama, njihovoj deci”, poručio je Čadež.

Sada je posebno važno, apelovao je predsednik Privredne komore Srbije, da mislimo na to kada dajemo novac, da kada nešto uradimo imamo na umu šta to znači za nas, za naše porodice i za našu zemlju.

“Danas je zaista veliki dan za Kopaonik ali i veliki dan za Srbiju i za srpsku privredu. Posle svega ovoga što nam se dešavalo, posle pandemije koja je zadala najveći udarac našem turističkom i ugostiteljskom sektoru, otvaramo letnju sezonu ovde na Kopaoniku. Raduje me što se hoteli pune i  što su ljudi zainteresovani da ovde letuju više nego prethodnih godina”, rekao je Čadež.

U prilog privlačenju turista na Kopaonik, ide i današnja najava Rasima Ljajića,  potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija o novim ulaganjima u dalji razvoj ove turističke destinacije.

“Ovu sezonu koristimo da pripremimo Kopaonik i druge destinacije za potpuni oporavak i već od sledeće nedelje kreću radovi na izgradnji gondole od Brzeća do Kopaonika, čime ćemo realizovati projekat od velikog značaja za čitav region“, rekao je Ljajić, izrazivši uverenje da će od 10. jula kopaonički turistički kapaciteti biti popunjeni.

Prema dosadašnjoj dinamici bukiranja letnjih paketa, Radoš Đorđević, generalni menadžer hotela MK Resort i hotela Grand, ovog leta  očekuje 10 do 20 odsto više noćenja u odnosu na prethodnu.

“Na otvaranju letnje sezone kapaciteti hotela Grand su puni, a očekujemo dobru popunjenost i tokom narednih meseci i između 12 i 15 hiljada gostiju do kraja sezone. Atraktivnim cenama i sadržajima, uz primenu najviših standarda kada je reč o bezbednosti gostiju i zaposlenih, maksimalno smo se prilagodili domaćem tržištu, a inovativnom ponudom i konceptom sadržajnog višednevnog letnjeg odmora želimo da opravdamo reputaciju lidera i predstavimo Kopaonik još široj publici tokom letnjih meseci“, rekao je Đorđević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here