pks.rs
Marko Čadež u Dubaiju

Poslovni centar Srbije (Serbia Business Hub Dubai) na svetskoj izložbi „Ekspo 2020 Dubai“ danas je svečano otvorio Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, visokih zvaničnika UAE, predstavnika srpskih i međunarodnih kompanija, instituta i organizacija.

Čadež je na otvaranju Biznis haba Privredne komore Srbije poručio da je poslovni centar „dom srpske privrede u Dubaiju“ tokom trajanja Svetske izložbe i pozvao mala i srednja preduzeća da učestvuju na „Ekspo 2020 Dubai“.

– Sledećih šest meseci ovde će boraviti više od hiljadu kompanija iz Srbije. Tim Privredne komore Srbije je 24 sata na raspolaganju privrednicima kako bi došli do novih poslova – rekao je Čadež.

Predsednik PKS je ukazao da nema puno zemalja koje imaju ovako logistički i tehnički opremljen poslovni hab za svoje privrednike, koji je besplatan za korišćenje, kao i čarter letovi i organizacija prezentacija i poslovnih sastanaka sa potencijalnim partnerima u Dubaiju.

– Nije Ekspo Dubai samo za velike. Ekspo Dubai je za sve. Dođite, mi ćemo vam pomoći da napravite posao – poručio je Čadež.

– Danas je na Svetsku izložbu doputovalo prvih stotinu privrednika i predstavnika instituta i organizacija iz Srbije, pred kojima su važni sastanci sa kompanijama iz celog sveta, Švajcarske, Luksemburga, Slovenije, Amerike, Emirata – naveo je Čadež.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je formiranje Biznis haba i istakao da je važna logistička podrška koju će privrednici dobiti kako bi sklapali nove poslovne i prijateljske veze, a u cilju jačanja srpske privrede.

Kalifa Al Zafin (Khalifa Suhail Al Zaffin), predsedavajući Slobodne zone Dubai South uručio je predsedniku PKS sertifikat za rad srpskog Biznis haba. Privrednici će u srpskom multifunkcionalnom poslovnom prostoru od 500 kvadratnih metara imati kompletnu tehničku, logističku i komunikacionu podršku tokom učešća na Ekspou. Prostor i usluge biznis haba biće besplatni za privrednike iz Srbije, kao i za kompanije naših ljudi koji žive i rade u UAE i Zalivu.

U poslovnom sedištu srpske privrede tokom Izložbe održavaće se kompanijske i sektorske prezentacije, investicioni forumi, paneli, B2B razgovori…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here