Tanjug
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež svečano je uručio otpravnici poslova ambasade Hrvatske Maji Bogdan odluku o donaciji PKS od 50.000 evra stanovništvu Hrvatske na području pogođenom zemljotresom

“Pomoć srpske privrede građanima Hrvatske u zemljotresima ugroženom području nije pitanje nacionalnosti već solidarnosti”, poručio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Čadež je pozvao domaće kompanije i privrednike da u saradnji sa Privrednom komorom, u skladu sa mogućnostima, odvoje sredstva za nabavku privremenih smeštaja za građane Hrvatske. Istakao je da su se domaće kompanije, poput Eliksir grupe, kompanija Tigar, Delta holding, Nelt, Jafa Crvenka, koje posluju na tržištu susedne zemlje, odmah uključile u akciju pomoći.

– Ovo nije pitanje nacionalnosti već solidarnosti. Pomažemo građanima Hrvatske, bili oni Srbi, Hrvati… – istakao je Čadež.

Predsednik PKS je naveo da je Hrvatskoj potrebna konkretna pomoć u vidu grejnih tela, privremenog smeštaja, građevinske i druge opreme…

Privredna komora Srbije uručila je juče donaciju u visini od 50.000 evra otpravnici poslova Ambasade Hrvatske u Beogradu Maji Bogdan za nabavku objekata za privremeni smeštaj stanovnika Hrvatske na području pogođenom zemljotresima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here