Tanjug
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež

Predsednik Privredne komore Srbije Mrako Čadež uputio je u ime najvećeg broja kompanija u Srbiji apel članovima Kriznog štaba da ukinu ograničenja rada najvećeg broja prodajnih objekata, saopštila je komora.

– Molim sve lekare iz Kriznog štaba da preispitaju odluku o skraćenju radnog vremena i zatvaranja prodajnih objekata u naredna dva vikenda pred novogodišnje praznike, jer verujte, srpska privreda neće izdržati taj udar – poručio je Čadež.

On je istakao da najveći broj naših kompanija upravo u decembru ima najveći promet u godini.

– Naredni dani i pogotovo dva naredna vikenda su ključna, jer već sada pojedine kompanije u maloprodaji beleže pad prometa od 50 do čak 80 procenata. Ukoliko firme budu ostale bez planiranog prometa pred novogodišnje praznike, to će se sigurno odraziti na smanjenje broja zaposlenih i odustajanje od planiranih investicija u 2021. godini – naglasio je Čadež.

Predsednik PKS zahvalio se svim lekarima koji se herojski bore za živote građana i istakao da se zaposleni u prodaji maksimalno pridržavaju svih mera zaštite od virusa tako da među njima ima jako malo zaraženih.

To pokazuju i poslednji podaci koji govore da u svim kompanijama u Srbiji imamo porast odsustva sa posla zbog zaraze od svega 0,32 odsto na nedeljnom nivou, naveo je on.

– Upravo ovaj podatak daje nam za pravo da od Kriznog štaba zatražimo da još jednom razmotri svoju doluku, jer prodajni objekti nisu ti u kojima se širi virus. Ali, se u isto vreme zalažemo za drastično kažnjavanje svih koji ne poštuju mere – naglasio je Čadež.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here