Dragan Krsnik
Marko Čadež

Srpski privrednici imaju mnogo toga da ponude turskom tržištu, ocenio je danas predsednik Privredne Komore Srbije Marko Čadež na otvaranju Srpsko-turskog foruma u Beogradu i istakao da je od velikog značaja za obe zemlje da se ekonomska saradnja podigne na viši nivo.

Čadež je izrazio zadovoljstvo što na Forumu učestvuje skoro 500 privrednika iz više od 330 kompanija i dodao da će se u okviru foruma održati više od 300 B2B sastanaka, koji će omogućiti razmenu iskustava i sklapanju novih poslovnih ugovora.

“Drago mi je što od našeg poslednjeg viđenja u okviru Biznis-foruma 2019. godine u Srbijinje otvoreno novih 363 kompanije”, rekao je Čadež i istakao da ovakvi skupovi umnogome doprinose novim investicijama i unapređenju poslovne klime obe zemlje.

Naveo je da su na forumu kompanije iz najrazličitijih sektora od medicine, preko građevine i poljoprivrede, do IT industrije.

Čadež je poručio da Srbija ima šta da ponudi turskom tržištu i da je sada glavni cilj da se poveća izvoz proizvoda srpskih kompanija ka Turskoj, kao i da se unapredi spoljno-trgovinska saradnja dve zemlje.

Prema njegovim rečima, tursku poslovnu zajednicu u Srbiji čini oko 670 registrovanih firmi i preduzetnika sa većinskim turskim kapitalom.

“Cilj nam je da povećamo srpski izvoz na tursko tržište, a za to imamo potencijala”, poručio je predsednik PKS

Čadež je najavio da će PKS u januaru 2023. otvoriti predstavništvo u Istanbulu što će biti dodatni podsticaj jačanju poslovnih veza dveju zemalja.

On je zahvalio predsednicima Srbije i Turske, Aleksandru Vučiću i Redžepu Tajipu Erdoganu, na snažnoj podršci koju pružaju poslovnim zajednicama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here