Tanjug
Marko Čadež

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da su privrednici regiona povezani, sarađuju i cirkulišu, te da je zato važno da budu vakcinisani svi.

– Naš region je mnogo vezan privredno, posluju zajedno, npr. Imlek ima fabrike u Bosni, Hemofarm ima takođe u Bosni, to su povezani sistemi, ti ljudi cirkuliši. Srbija je dobro odradila nabavku vakcina, ako sam ja siguran, mora i moj saradnik da bude siguran, to moramo da shvatimo – naglasio je Čadež.

Dodao je da će se danas i sutra u Srbiji vakcinisati još privrednika iz regiona.

– Razgovaramo o budućim akcijama sa Vladom, polazimo od zajedničkog interesa, jedni bez drugih ne možemo da radimo – napomenuo je predsednik PKS.

Kada je reč o vakcinaciji u radnim kolektivima širom Srbije, Čadež je naveo da je kroz PKS vakcinisano oko 5.000 ljudi.

– Moramo da mislimo na to da moramo da se vakcinišemo svi. To je pitanje da li će moći da opstanu ekonomski li ne, izgubićete posao jer će firma izgubiti posao jer ne može da funkcioniše, onda nema ni vašeg posla, ni para, ni ničega. Suštinski vakcinacija je pitanje opstanka posla kao takvog – smatra Čadež.

Govoreći o novčanoj pomoći koju država pruža privrednicima kako bi ublažila efekte epidemije, Čadež je rekao da pomoć čuva kičmu privrede i da je Vlada uradila veliki posao da ne bismo izgubili kompanije.

– Vidimo po brojkama da smo stopu nezaposlenosti zadržali gde je bila i 2019. godine, ali ne možete da opstanete na veštačkom disanju, ‘respiratoru’ privrede kada vam država daje novac – naveo je direktor PKS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here