Čaj od koprive će pružiti najbolje rezultate kod čišćenja lica i upornih bubuljica. Može da se pije ili da se koristi u vidu tonika.

Kopriva se od davnina koristi u biljnoj medicini. Drevni Egipćani koristili su koprivu za lečenje artritisa i bolova u donjem delu leđa.

Čaj od koprive za lice ima niz prednosti, a na prvom mestu služi za čišćenje lica, dok je koren koprive pokazao svoje dejstvo kada su akne i bubluljice u pitanju.

Čaj od koprive za lice može da bude dodatni saveznik, ali ne i glavni lek protiv bubuljica i ublažavanje akni.

Priprema tonika od koprive:

Za svaku šoljicu čaja natopite 1 kašiku biljke (ili 1 kesicu čaja) u 1 šoljicu vode tokom 5 minuta. Kada se čaj prohladi umijte se. Čaj od koprive za lice će efikasno zameniti vaš tonik za lice.

Kada budete imali više vremena, mozete da pripremite jednostavnu masku od koprive za lice. Evo koji je način i sta će vam biti potrebno:
¼ šolje čaja od koprive
¼ šolje vode

Nakon što čaj malo odstoji, vatom ili tuferom nanesite ovu masku na lice na svim onim mestima na kojima se nalaze bubuljice i akne, najviše na T zonu koja je prirodno masnija. Nakon 10-15 minuta, isperite lice hladnom vodom. Ovaj tretman ima slične prednosti kao maska od algi za lice.

Za više sastojaka, u vašu masku možete pomešati 3 kašike hladnog čaja od koprive, 1 kašiku limunovog soka i 4 kašike pirinčanog brašna. Isto se nanosi na lice, baš kao i svaka maska. Nakon dvadesetak minuta isperite, operite lice. Na kraju možete da dodate i svoju kremu koju koristite protiv bubuljica.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime