Cane prodaje vilu u Crnoj Gori

0

Iako su Uprava policije Crne Gore i kompanija "Restis grupa" negirale da se Stanko Cane Subotić nalazio u Budvi, više izvora podgoričkog "Dana" potvrdilo je da je taj biznismen boravio na crnogorskom primorju.

Naime, Subotić je, prema saznanjima lista, u utorak imao sastanak u vili "Miločer" sa Viktorom Restisom, grčkim brodovlasnikom i vlasnikom grad hotela Sveti Stefan. Tema razgovora bila je eventualna prodaja Canetove vile "Montenegro" grčkom investitoru.

 

Više izvora potvrdilo je da je Subotić, crnim "mercedesom" stigao u vilu "Miločer" oko deset časova, gde se Restis već nalazio.

"Subotić i Restis sreli su se i razgovarali o prodaji Canetove vile, za koju je grčki brodovlasnik, navodno, zainteresovan. Osoblju vile "Miločer" najavljeno je da kasnije treba da im se pridruži i Svetozar Marović, ali je ostalo nepoznato da li se to i desilo", piše "Dan".


Razgovor Caneta i Restisa trajao je duže od sat vremena. Sve to dešavalo se na naočigled stranih turista koji su bili u obilasku crnogorskog primorja, potvrđeno je listu iz nekoliko izvora.

Prema tim saznanjima, u budvansku policiju je stigla anonimna prijava da se Subotić nalazi u tom gradu, ali je ostalo nepoznanica da li je po njoj i postupljeno.
Grčki brodovlasnik je, kako piše list, noć pre, stigao u Crnu Goru, odnosno u Budvu.

 

Pravni zastupnik "Restis grupe" advokat Goran Velimirović u izjavi za "Dan" potvrdio je da je njegov klijent boravio u Crnoj Gori.

"Restis jeste boravio u Crnoj Gori, ali nije imao sastanak sa Stankom Canetom Subotićem. Imao je radnu posetu Crnoj Gori, isključivo zbog posla rekonstrukcije grad holeta Svetog Stefana kojoj pridaje poseban značaj. U tom cilju je obišao grad hotel koji sada predstavlja veliko gradilište, a imao je više sastanaka sa inžinjerima, arhitektama i rukovodiocima tog porojekta u cilju što uspešnijeg i blagovremenog završtekta radova", rekao je Velimirović.

Portparol Uprave policije Tamara Popović saopštila je da njima nije prijavljeno da se Subotić nalazi u Budvi.

"Upravi policije ni njenim organizacionim jedinicama na terenu nije prijavljeno da se Stanko Subotić nalazi u Budvi ili bilo gde drugo u Crnoj Gori. Ukoliko takva prijava bude podnesena, policija će izvršiti provere i postupiti u skladu sa zakonom", navela je Tamara Popović.

Subotićev advokat, Radoslav Tadić se, tokom jučerašnjeg dana nije javljao na telefon dostupan redakciji podgoričkog lista.

Stanko Subotić se tereti da je zloupotrebio položaj, tako što je od 1995. do 1996. godine ugovarao kupoprodaju cigareta preko preduzeća "Mia" sa Uba, čiji je bio vlasnik i direktor.

 

On i još 14 osoba terete se da su švercom cigareta stekli imovinsku korist od 56 miliona maraka i osam miliona dolara. Subotić je, podsetimo, uhapšen u Moskvi, krajem aprila prošle godine, ali je ubrzo pušten na slobodu. Takođe, u više navrata se spekulisalo da se nalazi na teritoriji Crne Gore.

Kako piše "Blic", protiv njega će u Srbiji uskoro biti pokrenut postupak za oduzimanje imovine stečene kriminalom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here