Cane žrtva reketiranja političara?

0

Legalan distributer: Stanko Subotić (desno)
 

Iako je tužilaštvo tražilo da Subotić bude osuđen na osam godina zatvora i predložilo da mu se trajno oduzme imovina vredna 56 miliona nekadašnjih nemačkih maraka i šest miliona američkih dolara, on je juče tražio oslobađajuću presudu, jer je po njemu, ceo proces deo političko-mafijaške kombinatorike.

– Dokumenta koja smo priložili jasno pokazuju da nikakva krivična dela nisam počinio. Moja jedina krivica je da sam se našao u jednom turbulentnom vremenu, nedovoljno iskusan za sve izazove koji su bili preda mnom – izjavio je Subotić u završnoj reči.

On je objasnio kako je sudski postupak presek dvadesetogodišnje kampanje protiv njega, ucena, reketiranja i iznuđivanja iza kojih su stajali političari sa prostora bivše Jugoslavije.

– Bio sam legalan distributer cigareta za prostor Istočne Evrope. Zaradio sam velike pare na tom poslu. Međutim, političari su pokušali da me reketiraju. Hteli su moj novac. Izmislili su neke istrage o trgovini akciznim robama iz devedesetih, sa očiglednom namerom da sve koji su se tim poslom bavili reketiraju. Do mene dolaze informacije koliko košta reket kod tadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića – objasnio je Subotić.

On tvrdi da su se protiv njega okrenuli ljudi iz okruženja nekadašnjeg premijera Vojislava Koštunice, biznismeni Miroslav Mišković i Milan Beko, kao i deo sadašnjih policijskih i tužilačkih struktura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here