CarGo/Sneak

Radovi na izgradnji Kampa prijateljstva u Sijarinskoj banji, u opštini Medveđa, nastavljeni su danas potpisivanjem ugovora predstavnika Udruženja CarGo sa izvođačem radova, a pod pokroviteljstvom Manastira Hilandar.

Time je obzbeenđa izgradnja kompleksa sa smeštajnim kapacitetom za 200 dece iz ugroženih područja, a vrednost radova u prvoj investicionoj fazi je 100.000 evra. Nakon što je kompanija CarGo donirala novac za kupovinu zemljišta, projektu izgradnje danas se pridružio i CarGo Batler i najavio da će deo prihoda donirati za izgradnju Kampa prijateljstva.

– Srce mi je puno što će se nastaviti radovi i zaokruživanje celog kompleksa. Hilandar ostaje kuća humanosti, a CarGo njen noseći stub – rekao je predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić posle potpisivanja ugovora sa izvođačem radova.

Generalni direktor CarGo Batlera Nikola Aćimović rekao je da posle doniranja obroka medicinskim radnicima u znak zahvalnosti na svemu što rade u borbi protiv virusa, nastavljaju sa misijom pomaganja, a prva akcija je to što će deo prihoda donirati za izgradnju Kampa prijateljstva.

– Želimo da srećno detinjstvo i odrastanje postane svakodnevica i normalnost za svako dete, bez obzira gde živi. Da deca iz ugroženih područja pamte svoje odrastanje po lepim trenucima, druženju, učenju, igranju. Verujemo da ćemo na ovaj način pomoći manastiru Hilandar da obezbedi još kvalitetnije i bolje smeštajne kapacitete za decu iz ugroženog područja koja će boraviti u Kampu – kazao je Aćimović.

Poverenik manastira Hilandar Miloš Stojković je rekao da će Kamp prijateljstva imati šest objekata i da se očekuje da radovi budu završeni na jesen, tako da će deca boraviti u Kampu već na zimu.

Podsetio je da je prijateljstvo između CarGo i Hilandara počelo pre dve godine podrškom tradicionalnom Kampu prijateljstva, u kojoj je 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz čitavog regiona prvi put boravilo u Beogradu, a da je vremenom ono postalo neraskidivo brojnim drugim humanim akcijama poput doniranja 1.300 novogodišnjih paketića deci u osnovnim školama u Medveđi, Preševu, Bujanovcu, u Hrvatskoj i na Kosovu.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić zahvalio je Udruženju CarGo što pomaže deci iz ugroženih područja i pozvao i ostala udruženja i kompanije da se pridruže kako bi sva deca imala ravnopravnu mogućnost za srećno detinjstvo.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime