Carinici “lovili” švercere po autoputu

0

Beta/Uprava carina
Parfemi nađeni u jednom automobilu
 

Obe zaplene su obavljene kod naplatne stanice Stara Pazova, u razmaku od oko 15 minuta, tokom kontrole koju su vršili pripadnici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja.

Parfemi su otkriveni u automobilu registarskih oznaka Peći, kojim je upravljao 59-godišnji državljanin žitelj Zemuna, dodaje se u saopštenju.

Kako navodi Uprava carina, već na 20 metara od kontrole, za koju u tom trenutku nije znao da li je carinska ili policijska, "vozač se vidno uznemirio".

"Počeo je da se preznojava tokom razgovora sa cariniciama, da bi u trenutku otkrivanja robe rekao kako je učinio sinu uslugu da mu preveze parfeme koje on prodaje po Beogradu", piše u saopštenju.

Carinici su u prtljažniku našli 100 bočica parfema, 95 bočica toaletnih voda, 10 dezodoransa u stiku i 9 krema i losiona za telo poznatih svetskih marki.

Parfeme i vozilo carinici su dopratili do carinskog skladišta gde je izvršen detaljan pregled i prebrojana roba, čija će autentičnost biti potvrđena posle veštačenja.

Prema prvim procenama, to su originalni parfemi čija vrednost, u slučaju da se autentičnost dokaže, može dostići i sumu od osam hiljada evra, saopštila je Uprava carina.

Petnaestak minuta potom zaustavljen je i autobus novopazarskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Novi Sad-Novi Pazar. U njemu je nađen paket sa 140 tableta sredstva za jačanje potencije "Vijagra". Vozač autobusa je rekao da je taj primio da ga preveze do Novog Pazara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here