M. N.
Sjajni golman Nikola Popović interveniše ispred napadača Peninsula Pauera

Aktuelni šampion Kvinslenda morao je da se pošteno namuči 90 i kusur minuta da bi u 5. kolu FFA kupa eliminisao odličn ekipu Svetog Đorđa niz Vilavonga.

Iako dva takmičarska ranga dele rivale s dva suprotna kraja Brizbejna, na stadionu “AJ Keli Park” delovalo je kao da igraju timovi iz iste lige. Na kraju, ipak zasluženih 1:0 za favorizovanog domaćina.

Fudbaleri srpskog tima hrabro su se suprotstavili ekipi Peninsula Pauera, ali ih je skupo koštala jedna od retkih grešaka odbrane. U 20. minutu prvo je usledio niz nesigurnih dodavanja prilikom iznošenja lopte iz sopstvenog kaznenog prostora, a kada je rival oduzeo loptu uspeo je da prenese težite igre na suprotni, levi bok i da kazni loše pomeranje igrača Svetog Đorđa.

Primljeni gol bio je znak gostima da zaigraju još smelije i očigledno po uputstvima trenera Bobija Grema. Svestan da je protivnik fizički nadmoćniji u duel igri, iskusni stručnjak je dao instrukcije svojoj ekipi da se brzo oslobađaju lopte i da pas igrom prenose loptu na polovinu domaćina.

U odbrani su igrali beskompromisno, a sjajnu partiju pružio je golman Nikola Popović koji je u nekoliko navrata brzim i hrabim istrčavanjima, kao i dobrim postavljanjem sprečio da se njegova mreža ponovo zatrese.

Nažalost, u fazi napada je nedostajala ubojitost. Sve je teklo dobro za “svece” do ulaska u poslednju trećinu terena, gde su se njihovi napadi obično završavali. Nije bilo dovoljno upotrebljivih loptu za napadače Pirsona i Bola, odnosno za Samjuelsa koji je ušao u nastavku. Pokušavali su uglavnom iz kornera i slobodnih udaraca, ali je izostao bar jedan šut koji bi završio u mreži.

Objektivno gledano, fudbaleri srpskog kluba nemaju za čim da žale jer su protiv najbolje ekipe u Kvinslendu pružili trenutni maksimum i časno se oprostili od FFA kupa za ovu sezonu.

Trener Grem se odlučio za sastav: Popović, Saloele, Kumar, Šuša, Smit, Džonson, Skavo, Dejvi, Džabel, Pirson, Bol. Igrali su još: Jovanović, Samjuels, Kalahan, Da Silva, Korta.

Fudbaleri Svetog Đorđa sada mogu da se u potpunosti posvete Premijer ligi Brizbejna gde brane titulu šampiona. U narednom kolu, u subotu 1. maja, ugostiće ekipu Bejsajd junajteda na svom terenu Sent Džordž Park.

Prvo put sa pet juniorskih timova

Sveti Đorđe u ovoj godini ima znatno više timova, pošto pored prvog, rezervnog i veteranskog tima u muškoj, odnosno prvog ženskogg tima, ima i čak pet juniorskih ekipa – dva tima ispod 6 godina, tim ispod sedam ali i ispod 11 i 14 godina. Ovo je po prvi put da srpski klub iz Vilavonga ima ovoliki broj registrovanih juniora.

Sigurna pobeda devojaka

Ženska ekipa Svetog Đorđa ostvarila je ovog vikenda još jednu rekordnu pobedu u meču protiv ekipe Slak krika – 11:6. Prošle nedelje slavile su sa 11:3 Logan Falkonsa. Golove za ženski tiim Svetog Đorđa postigle su: Vedrana Popović (4), Kejtlin Makartur (3), Adelajd Pirson (2) i Mila Jančić i Klaudija Haton po jedan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here