Čavez rekao kolumbijskom lideru da ide dođavola

0

Do verbalnog sukoba došlo je na privatnom susretu dvojice lidera na marginama dvodnevnog samita zemalja Latinske Amerike i Kariba u meksičkom gradu Kankunu, piše danas londonski Telegraf pozivajući se na kolumbijske diplomatske izvore.

 

Tokom razgovora Uribe se požalio na trgovinski embargo koji je Venecuela nametnula njegovoj zemlji što je iznerviralo Čavesa i još više pogoršalo međusobne odnose koji su zategnuti još od prošle godine kada je Bogota potpisala vojni sporazum sa Amerikom.

Brz na jeziku: Hugo Čavez

Čavez je tada optužio Uribea da planira njegovo ubistvo pomoću paravojnih jedinica i zapretio da će napustiti skup u znak protesta.

 

"Budi muško! Skupovi služe da se na njima raspravlja o ovakvim pitanjima. Hrabar si kada govoriš sa daljine, ali kukavica kada treba da razgovaraš licem u lice", uzviknuo je tada Uribe.

 

Čavez mu je na to kratko odbrusio: "Idi dođavola!".
 

Meksički predsednik Felipe Kalderon, koji je pokušao da ih pomiri, kazao je da Venecuela i Kolumbija moraju da reše svoje nesuglasice u "pristojnom dijalogu" tako što će "izbegavati da se uzajamno optužuju".

 

Portparol meksičkog predsednika je potvrdio da je došlo do svađe, ali je demantovao da je bilo uvreda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here