Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović kaže da se planira omaž bivšem selekoru seniorske reprezentacije Radomiru Antiću.

Antić je preminuo prošle nedelje u 72. godini posle duge i teške bolesti, a Paunović za Novosti otkriva da je reč o memorijalnom meču između igrača koje je Mister trenirao tokom karijere i reprezentacije Srbije iz 2010.

Inicijativu su dali Paunović, ali i Milinko Pantić i Đorđe Tomić, igrači na čije je karijere svojevremeno uticao veliki trener.

– Pokrenuli smo priču Milinko Pantić, Đorđe Tomić i ja, želimo da organizujemo meč u znak sećanja na Antaru. Prvo u Srbiji, kasnije ako bude prilike i u Španiji – kaže Paunović za Novosti.

Plan je da se ovaj meč održi kada se završi kriza sa korona virusom, pošto je zbog pandemije sve zaustavljeno. Paunović je pozvao sve zainteresovane da mu se jave kako bi se organizovao spektakl.

Teoretski gledano, to bi mogla da budu mnoga značajna imena svetskog fudbala, s obzirom na to da je Antić trenirao i Real Madrid i Atletiko Madrid i Barsu tokom duge karijere.

Fernando Jero, George Hadži, Alfonso Perez, Robert Prosinečki, Emilio Butragenjo su samo neka od imena iz Reala. Ćavi, Pujol, Klajvert, Rikelme, Inijesta… samo su neki od igrača iz Barsleone koju je 2003. vodio Antić, dok je Pantić svedočio osvajanju titule u Atletiku.

Pitanje je koliko će se velikih imena odazvati ideji, ali ne bi bilo iznenađenje da ih bude ako znamo da su se recimo i Ćavi i Inijesta opraštali od Antića kada su čuli tužne vesti.

S druge strane u reprezentaciji iz 2010. godine imamo momke kao što su Milan Lane Jovanović, Miloš Krasić, Nemanja Vidić, Marko Pantelić i ostale asove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here