Ceca znala da će Arkan biti ubijen?

0

 

Ceca i Arkan

 

 

Prisećajući se danas Arkanovog ubistva Bogdanović je rekao da na taj slučaj gleda isto "kao i posle pet dana“.

 

"Čim su ubili Arkana, odmah sam se pitao šta će taj Garić pored njega. Garić je bio kod mene u Upravi za strance. On je sa Kosova, otac mu je takođe bio policajac. Istražujući to kako se Garić zbližio sa Arkanom, došao sam do odgovora. Dragan Garić je igrao sportsku prognozu sa Arkanom, a ovaj bi, kad je trebalo, izdejstvovao neočekivani rezultat neke utakmice i tako su uzimali pare na kladionicama. To ih je zbližilo. Jer, inače, Garić nije mogao nikako drugačije da priđe Arkanu, a eto, i on je poginuo“, objašnjava Bogdanović.

 

On kaže da su mu pored druženja Garića i Arkana još neke stvari od samog početka bile čudne. Jedna od njih je i slučajnost da u trenutku ubistva Ceca nije bila pored Arkana.

 

"Mnoge su mi tu stvari bile čudne još od prvog dana i policajcima sam i rekao: "Pođite vi i ispitajte zašto je Ceca sa sestrom otišla u butik, a on je ostao tu, ispred recepcije ‘Interkontinentala’ da je čeka", rekao je Bogdanović, ne pojašnjavajući do kraja svoje sumnje.

 

"Press“ je pokušao da kontaktira Cecu i dobije njen odgovor na ove optužbe, međutim ona je bila nedostupna.

 

Radmilo Bogdanović bio je ministar policije do 9. marta 1991. kada je dao ostavku i odlučio da ode u penziju. Intervju koji je dao nedeljniku NIN je prvi posle 20 godina ćutanja. U njemu je spomenuo i moge bivše političare i javne ličnosti.

 

Između ostalog, za Radovana Karadžića je ispričao da je mogao da radi šta god je hteo dok je bio po volji Slobodana Miloševića.Tako je, prema Bogdanovićevim rečima, Karadžić trošio milione na kocku po beogradskim i švajcarskim kazinima. Na sugestije Miloševiću da se Karadžić "kocka našim parama“, Milošević je odgovarao "Pusti ga, treba nam".

 

"A kad se sa njim posvađao, onda ajde, čupaj telefone sa Bosnom. Kažem mu: "Slobodane, bre, kako da narodu isključimo telefone?", a on će: "Neka im to bude drastična mera". Tako je to bilo, ako ti on kaže da je crno, onda je crno. To ga je i ubilo“, objašnjava Bogdanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here